Analytische therapie Amstelveen

Wat is Analytische therapie?

analytische therapie Amstelveen

Analytische therapie houdt zich bezig met het onbewuste. Ons onbewuste bepaalt voor een groot deel ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Gedrag wordt gezien als gevolg wie jij van binnen bent. Jungiaanse analytische therapie is een vorm van psychotherapie. Je leert je binnenwereld beter kennen. Je gaat meer jezelf zijn.

Analytische therapie Amstelveen gaat verder dan praten alleen, je ervaart zelf het hoe het anders kan. Het is geen truc die je leert, omdat een truc onder druk nu eenmaal niet meer werkt. Fietsen vergeet je immers ook niet meer. Dat is een ervaring.

Hoe nu anders?

De focus van analytische therapie ligt op dát wat werkt, hoe het anders kan. En vaak minder waarom het ontstaan is. Dat waarom het ontstaan is, kan helpen om te veranderen. Maar stel je hebt dit antwoord, dan wil je nog steeds weten hoe het anders kan. Vanuit de belevingspsychologie en analytische therapie is het belangrijk te ervaren hoe het ook anders kan.

Wat past bij jou?

Ik werk met veel verschillende methodes: visualisaties, beweging van het lichaam (body & mind language), moderne hypnotherapie, opstellingen, psychosynthese, systemisch coachen en mindfulness.
Ik kies manieren die bij jou passen om je te inspireren. Jij gaat zelf ervaren dat je verandert.

Verschil analytische therapie met cognitieve gedragstherapie?

Een goed voorbeeld is de bekende Keith Bakker die verslaafden ondersteunde. Hij was vroeger verslaafd en hier had hij geen last meer van. Althans zijn gedrag was anders, slechts de buitenkant. Dat hij niet van binnenuit veranderd was, bleek helaas toen hij publiekelijk in de problemen kwam met een andere vorm van verslaving. Uiterst pijnlijk. Analytische therapie richt zich meer op de binnenkant.

Zelf ruimschoots therapie ervaren

Een analytische therapeut heeft altijd een intensieve leertherapie achter de rug. Bij cognitieve therapie en de studie psychologie is dit geen onderdeel in de opleiding. Vreemd maar waar. Je kan dus therapie geven zonder dat je dit ooit zelf ervaren hebt.

Tot slot Analytische therapie Amstelveen richt zich ook op schaduw werk:

Omarm je schaduw en ontdek verborgen kwaliteiten

Jungiaanse therapie

Werp een lichtje op je schaduw, want rennen voor onze schaduw kan niet meer!

Schaduw is dat wat we niet willen en we laten dit liever niet zien. Vaak vinden we het moeilijk en irritaties met anderen ontstaan eenvoudig. We verbergen liever onze zwakke kanten. Dit kost veel energie en zodra we onze maskers afdoen, merken we hoeveel energie het geeft om gewoon jezelf te zijn.
Je wilt bijvoorbeeld liever niet erkennen dat je koppig bent. Als je dit herkent kan je vasthoudendheid ontdekken. Meer lezen over de werking van schaduw? Dit boek van Karen Hamakers zet het helder uiteen.

Je passies, drijfveren en talenten liggen ook in de schaduw!

Schaduw is behalve wat je niet wil zijn, ook waar je naar verlangt. Je innerlijke drijfveren, je echte passie en talenten liggen in het begin van je leven ook in je schaduw. Als je opgroeit, worden je talenten langzaam helder en weet je steeds beter waar jij je bed voor uit komt. Dit is een echte ontdekkingstocht en dit kan ook een lastige zoektocht zijn. Ik inspireer je graag om deze te versnellen, zodat je eerder je echte talenten en passie herkent. Je komt in flow.

Benieuwd naar deze analytische therapie? Neem direct contact op met Carla Leutscher.

Je kan alleen veranderen, wat je erkent.

Jung

Klant vertelt over analytische therapie Amstelveen


“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
Tania
“Wat mij erg geholpen heeft prive en ook in werk is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
Margreet
“It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It’s sure you get more than you’ve paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”
Roel Fiolet, KLM
“Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt.”
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”
Nynke, Coach