Naar een psycholoog of coach

naar een psycholoog

Naar een psycholoog gaan?

Zit je met jezelf in de knoop? Wil je wel, maar weet je niet hoe dit te veranderen? Of heb je ruzie met je partner en anderen? Vind je eigenlijk dat je dit wel zelf kan oplossen maar lukt dat niet?
Kortom, je loopt vast en je hebt een zekere schroom om het open en bloot te vertellen tegen iemand. Dan is het ogenblik aangebroken om naar een psycholoog te gaan.

Waarom kiest iemand ervoor om naar een psycholoog of coach te gaan?

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, verandert er niets. Je bent niet zomaar met deze vraag bezig. Neem jezelf en je geluk serieus en ga in gesprek met een professional. Haal eruit wat er in zit.

Je kan voor diverse klachten bij mij komen: angst, relatietherapie, depressie, burnout en stress, loopbaan- en studiekeuzes. Maar ook als je merkt dat je niet alles uit het leven haalt. Sommigen willen een bewustzijns update. Willen groeien als mens.
Het leven is zoveel leuker als je genieten kan. Je wordt zelfbewuster en je ervaart meer regie in je eigen leven. Je zelfvertrouwen, authenticiteit en kracht wordt groter. Je doet veel meer wat werkelijk bij je past.

– meer inzicht in jezelf
– zelfbewust
– ontspannen en creatiever
– zelfvertrouwen is groter
– eigen antwoorden ontdekken
– je ontdekt verborgen talenten

Vaak twijfelen mensen of ze wel of net naar een psycholoog of coach zullen gaan. Dit heeft diverse redenen, ik noem er een paar:

Ik zou het zelf moeten kunnen

Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je hoeft echt niet alles zelf te kunnen. Het is helemaal niet erg als je het zelf om het samen aan te pakken met een professional. Het is juist goed als je je kwetsbaar durft op te stellen en om hulp durft te vragen.

Dit wordt confronterend

Het is confronterend om naar jezelf te kijken. Meestal valt dit mee, je wordt bewuster en krijgt meer regie over je eigen leven

Ik weet niet wat er uit gaat komen

We richten ons vanaf het begin op hoe nu anders. Het meekomende zelfinzicht en bewustwording is de ene keer prettig en opluchtend en de andere keer wat pijnlijk. Zó ontstaat juist groei. Persoonlijke kracht en zelfvertrouwen neemt toe.

Dit gaat me te veel geld kosten


Natuurlijk is dit een investering waarvan je zelf kijkt of je dit waard bent. Wat is jouw geluk je waard? De investering is blijvend, wat je geleerd en ervaren hebt, raak je nooit meer kwijt.

Hoe goed is deze psycholoog of coach?


Een klik met je psycholoog is van groot belang voor het slagen van je begeleiding. Je wil alles vrij kunnen zeggen in alle veiligheid. Kijk op over Carla als je meer over mij wil weten. Tot slot is de werkwijze ook verschillend. Ik laat je nieuwe oplossingen zelf beleven, waardoor je het niet meer kwijt kan raken. Een duurzame oplossing.

Carla Leutscher wordt jaarlijks getoetst bij haar beroepsverenigingen VIT en RBCZ, als gCoach en zij is zeer ervaren met ACT®.  Carla doet dit werk ruim 15 jaar.

Vaak zeggen mensen achteraf, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik hoor nooit dat ze spijt hebben van hun stap. Sommigen blijven mij ook een paar keer per jaar zien, voor verdere groei én omdat ze weten: ik ben dit waard!

Benieuwd naar een unieke en lichte werkwijze? Neem direct contact op met Carla Leutscher.