Jezelf zijn

Hoe kan je meer jezelf zijn? Dit wordt moeilijker als je goedkeuring van anderen wil. Je past je aan en dan kan het zijn dat je een stukje van jezelf verliest.

Als je niet jezelf bent, kost je dit ongemerkt veel energie. Het kan zijn dat je je onzeker voelt. Je doet dingen die je eigenlijk niet wil. Je ervaart meer stress.

Kwetsbaar opstellen

Als je jezelf bent is het makkelijker je kwetsbaar op te stellen. Je durft meer jezelf te zijn en af te wijken van anderen. Je durft zo te zijn zoals je je van binnen voelt. Meer authentiek.

Zelfkennis

Aristoteles zei “jezelf kennen is de bron van alle wijsheid.” Om jezelf beter te leren kennen helpt levenservaring. Een goede meting die je kan ondersteunen is de Reflact Talentenmeting. In hele korte tijd ga je in op wie jij in essentie bent. Met alle mogelijkheden.

Meer jezelf zijn maakt ook dat je milder bent. Je accepteert jezelf meer wie je bent. Dingen gaan je voortaan makkelijker af. Jij wordt je veel beter bewust hoe je met je energie omgaat. Lees meer over persoonlijk energiemanagement.

Jezelf zijn geeft rust

Als je meer jezelf bent verlies je minder energie door je aan te passen. Geen maskers meer. Je zet je talenten bewust en gerichter in. Het geeft rust. En je voelt je zinvol.

Jezelf zijn

Boeken tip

Plaats een reactie