Last van angst?

Last van angst

Last van angst en faalangst? Eigenlijk is het geen gevoel. Klinkt gek heh? Het is het gebrek aan voelen, je hoofd maakt overuren en allerlei gedachten en rampscenario’s ontregelen je.

Faalangst komt vaak voor bij perfectionisme. Een eigenschap van perfectionisten is dat ze veel denken aan wat anderen denken. En die gedachte is vaak niet erg aardig! Ook dit knijpt je gevoel weer af.

Meer rust en ontspanning?

Wat belangrijk is als je overuren maakt qua denken en last hebt van angst en paniek is dat je gaat waarnemen hoe je ademhaalt. Vaak is dit hoog en ver verwijderd van een buikademhaling.

De voordelen van een goede ademhaling zijn groot. Je krijgt meer energie binnen, je masseert je organen en krijgt een betere spijsvertering. Je houdt het veel langer vol en belangrijk, je gaat meer voelen. Want alleen angst die vanuit je buik komt is zinvol. De meeste angst wordt gemaakt door al die gedachten en paniekscenarios.

Wil je graag minder last van angst?

Angst gaat vaak over wat was. Welke overtuiging ligt erachter?

Let op je voeding, je hebt meer magnesium nodig. Dit zit veel in de Nederlandse bodem, maar het komt weinig in onze groente terecht door snelle akkerbouw.

Wil je anders omgaan met angst, wacht niet te lang, kom langs. Lees meer over mijn werkwijze voor angst therapie.

Plaats een reactie