Stress management door lifecoach

Van stress naar ontspanning en rust.

“Stress” op zichzelf is neutraal

Wij worden constant blootgesteld aan verscheidene vormen van “stress” in ons leven. Een zekere mate van stress is ook nodig om zinvol te kunnen bestaan. Het voorziet ons van uitdagingen en stimuleert ons te streven naar vooruitgang en groei. Zonder fysieke en geestelijke uitdagingen zou het leven een saaie bedoening zijn.

Positieve kijk op stress

Stress kan ook positief zijn, het maakt ons alert en scherp. Het is bekend dat een positieve kijk op stress op stress je leven verlengt. Als je anderen om hulp vraagt en verbinding zoekt, verbetert dit je wijze met stress omgaan.

Overbelasting door stress

Stress wordt een negatieve, afbrekende factor in ons leven als de belasting te hoog wordt. Onze emotionele, mentale en fysieke gesteldheid spelen hierbij een rol. Stress wordt niet meer door het lichaam “afgevoerd”, maar als spanningsvelden in het lichaam vastgezet. Dit kan zelfs zo langdurig zijn dat je eraan gewend raakt en het als normaal gaat ervaren. Je lichaam gaat zich aanpassen om de pijn zo gemakkelijk mogelijk te kunnen verdragen. Pas als je echt ontspanning gaat ervaren, merk je pas wat je lange tijd gemist hebt.

Praten kent zijn grenzen, het zelf ervaren levert nieuwe inzichten

Praten over een blokkade kent zijn grenzen. Soms ervaar je dat je dan niet verder komt. De diepste pijn is zover weggedrukt dat we met praten alleen niet in deze delen geraken. Of we zijn het zelfs vergeten omdat we ons niet meer van deze stress bewust zijn. Het inzetten van andere technieken om in deze diepere lagen terecht te komen is dan belangrijk.

En juist voor dit soort technieken die bij diepere lagen in je onbewuste horen, kan je bij mij terecht. Daarbij sluit ik nauw  aan bij wat bij jou past. We kunnen o.a. kiezen uit lichaamswerk, mindfulness, ademhalingstechnieken, visualisaties, hypnose, tekeningen, muziek en psychosynthese. Ik laat je jouw eigen oplossingen zelf ervaren met deze technieken waardoor jij nieuwe inzichten en zelfkennis krijgt.

Je energiegevers goed leren kennen

Je denkt dat stress wel zal verdwijnen als je wat meer rust neemt. Soms lijkt dat ook zo. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het uitgebluste gevoel terugkomen. Want vreemd genoeg kan juist waar je goed in bent, energieverlies geven. Een energiegever blijkt bij nader inzien niet te passen bij een innerlijke drijfveer. Je hebt iets aangeleerd en je past het onbewust toe. Je bent bijvoorbeeld vasthoudend, maar je hebt niet in de gaten dat de situatie dit niet vraagt. Je hebt het aangeleerd, je past het automatisch toe in de hoop dat je een beloning krijgt. Helaas ervaart een ander het als koppigheid, verbetenheid etc. Dit geeft stress en energieverlies. Gebruik deze situatie om je te ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen. Zodat jij je échte energiegevers goed kent. Het is dé kans een nieuwe onbekende weg te ontdekken.

Wezenlijk veranderen

Teveel stress dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan naar wat er voor jou écht toe doet en daarnaar te leven. Je eigen innerlijke drijfveren goed te kennen. En natuurlijk spelen zaken als ‘nee kunnen zeggen’ en ‘balans houden’ ook een rol. Een hele efficiënte wijze om je innerlijke drijfveren beter te leren kennen is de ACT Talent Inspiratiemeting. Het is het beste instrument voor je persoonlijke ontwikkeling dat ik ken. Het geeft in ongeveer een uur tijd in een dialoog vergelijkbare informatie over jezelf waar andere gerenommeerde assesment bureaus een dag voor nodig hebben. Snel, efficiënt en diepgaand leren over je zelf.
stress

Vinden wat belangrijk is

Bij mijn stress begeleiding word je je opnieuw bewust van wat jouw leven waardevol maakt, van wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Je leven wordt weer zinvol. Je gaat meer genieten en ontspannen zijn.

 

Herkenbaar?

Is te veel stress herkenbaar voor je? De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt mijn begeleiding succesvol. Voortaan organiseer jij je eigen stress management beter.

Wil je een indruk krijgen hoe jouw stress is en je stress management? Doe dan deze zelftest over werkstress.

Contact

Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen om anders om te gaan met stress? Bel voor een afspraak of neem contact op met psycholoog 4-inspiration.

Contact
“Je kan niet iets veranderen zolang je het veroordeelt.”

Klant vertelt

“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
Tania
“Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
Margreet
“Na een burnout ben ik bij Carla terecht gekomen voor o.a. mindfullness. In de tijd dat ik bij haar ben geweest heb ik geleerd de rust te bewaren op moeilijke momenten, niet de nadruk te leggen op de negatieve dingen in het leven en élke vooruitgang te vieren als een feestje. De sessies hebben mij geholpen om verder te komen en restklachten te accepteren zonder ze als eindpunt te zien. Ik heb Carla ervaren als een betrokken begeleider die haarfijn de vinger op de zere plek weet te leggen, ook als jezelf nog niet weet waar die plek zit.”
Tom
“Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt.”
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”
Nynke, Coach