Zijn relaties een slagveld of maken relaties gelukkig?

Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?

Relaties moeten je gelukkig maken. Zo denken wij vaak over de liefde en als we samen zijn met anderen. En juist dat is een misverstand!
Meestal zijn we afhankelijk van de ander. Het is alsof je glas half leeg is en de ander moet je heel maken. Een goed gevoel geven. In werkelijkheid zoek je altijd een ander op om onbewust te leren. Je trekt kleine problemen en “het gedoe” onbewust aan.

Relaties zijn een slagveld

Je wordt onbewust aangetrokken om te groeien en daarmee ook tot het “gedoe”. Het gaat vanzelf moeilijk zijn en daar kan je ook van leren. Soms ga je je irriteren aan wat je eerst juist bewonderde. De ander spiegelt je jouw kwetsbaarheden en dát is juist een kans je relatie te verdiepen. Het kan intiemer worden als je jezelf laat zien. Vertel de ander wat het met je doet, hoe het voelt. Mogelijk ook hoe het wel werkt voor je, zonder de ander de schuld te geven. Binnen de relatie ga je ontdekken wie je werkelijk bent.
Geluk ga je ervaren als je jezelf leert zien door de ogen van een ander. Je gaat zien hoe mooi jezelf bent. Je gaat meer geluk ervaren als je start met je te verwonderen. En met name de reacties die je eigenlijk automatisch geeft. Als je je eigen patronen gaat herkennen. Niks mis mee hoor, maar het geeft meer vrijheid als je keuze hebt uit meer reacties.

Hoe word ik gelukkig in mijn relatie?

Wil je weten waar je (samen) tegen aan gaat lopen en relatieproblemen voorkomen? Een relatie APK voorspelt jouw energieverlies. Het geeft inzicht in de onderstroom. Een relatie APK kan je ook alleen doen. Het is met name de wederzijdse afhankelijkheid binnen relaties die relatieproblemen geeft. Als je dat begint te herkennen van jezelf en hierover transparant communiceert, kan je je relatie verdiepen en verrijken. En dan voelen jullie je samen gelukkiger.

Een relatie met jezelf? Zo binnen, zo buiten

Is er maar één relatie waar je aan hoeft te werken om het samen fijner te hebben? Jawel, dat is de relatie met jezelf.
We denken zo graag dat we de oplossingen in de buitenwereld kunnen zoeken, dat we vergeten zijn dat alle ‘problemen’ een uiting zijn van wat er binnen in jou zich afspeelt. Ik breng je dichterbij je binnenwereld en de relatie met jezelf. Je start weer met verwonderen en je gaat andere nieuwe keuzes maken.

relatietest


Liever nog een blog lezen met tips over de kracht van verbinding zodat je beter met een ander kan delen wat er in je leeft? Meer lezen over de relatie met jezelf.

Plaats een reactie