Talent Opstelling

Bij een talent-opstelling ontdek jij op interessante en nieuwe wijze hoe je beter met je talenten om kan gaan. Hoe benut je deze beter? Wat staat er in de weg? Bij welke kwaliteiten loopt je energie eerder weg dan dat je er plezier van hebt? Je krijgt inzicht hoe je meer jezelf kan zijn met al jouw talenten in jouw persoonlijke en professionele leven?

Te plannen workshops talent-opstellingen, binnenkort meer hierover via blog en social media.

Talent opstelling: hoe ervaar jij jouw talenten

Stel je voor dat jij in het midden staat met je talenten om je heen.
Kan je op ze rekenen?
Weet je waar en hoe je ze kan bereiken als je ze nodig hebt?
Zit er eentje tussen die zich verscholen houdt? Zit er een stoorzender bij?
Passen deze wel echt ten diepste bij jou? Of zijn ze aangeleerd?

Als je dan kijkt waar je iedere keer weer tegen aanloopt, bijvoorbeeld anderen vinden het lastig dat je overal een mening over hebt. Zij vinden je te kritisch. Of je merkt dat je verantwoordelijkheid te veel op je schouders hebt. Je zou willen leren loslaten en delegeren.

Wat is een talent-opstelling?

Net zoals bij familieopstellingen, kies je mensen uit de groep die representant zijn. Bij een individuele opstelling werken we met objecten (vloerankers bijvoorbeeld) die representant zijn. Voor elk talent kies je een representant die in de ruimte een positie krijgt. We onderzoeken de onderlinge verhouding en relatie tussen je talenten. Je ontdekt én ervaart hoe je jouw talent het beste benut en welk effect dit heeft om jouw gekozen doel te bereiken.

Individuele talent-opstelling of opstelling met andere mensen samen

Per talent is er een vloeranker en soms is het een object. Een houten poppetje representeert bijvoorbeeld jouw vermogen om …….(vul talent of competentie in). Mogelijk representeer ik jouw talent of je gaat zelf het talent ervaren door op het vloeranker te gaan staan. Het klinkt waarschijnlijk zo anders dan wat je gewend bent. Belangrijk is dat het werkt! Laat je verrassen.

Bij een talent-opstelling in een groep staan mensen letterlijk voor jouw talenten.

Dus talentopstellingen kunnen met een groep mensen, maar ook alleen. We werken met elkaar samen. Als we de representanten in de ruimte hebben staan

Een opstelling bestaat uit het fysiek neerzetten van talenten in de situatie. Dat kan door met mensen in een ruimte te werken. Het kan ook in het klein door objecten op een tafel neer te zetten. Het voordeel van de ‘levende’ opstelling is dat je gebruik kunt maken van de ervaring van mensen die meewerken als representant van de talenten. Wat merken zij als ze staan voor dat talent ten opzichte van het doel, de inbrenger of de andere talenten?

Doel van een talent-opstelling

Je talenten beter benutten.

Er komt energie vrij en een efficiënte richting voor verandering. Die gebruiken we om jouw vraag te beantwoorden. Soms is één talent  overbelast  omdat je wel moe(s)t om door te kunnen.

Workshop talent-opstelling

Regelmatig plan ik workshops voor talent-opstellingen om je te inspireren je talenten beter te benutten. Zie social media en blog voor de agenda.

En als je liever een individuele talent-opstelling wil zonder andere mensen, dat kan op tijden die jou passen.

Natuurlijk benader ik talenten ook vanuit de HBM visie (ACT talentspecialist): de mens is een human being en niet alleen een human doing. Doe wat van nature bij je past.