Depressie

Van depressie naar open en levendig

Tania “Ik ben blij dat ik mijn keuze op Carla heb laten vallen. Ik voel me blijvend veel beter.”

Je voelt je al een tijdje somber en alles kost je moeite. Je vindt jezelf niets waard en hebt nergens zin in. Zelfs dingen die je eerst nog leuk vond, interesseren je nu niet meer. Het kan zijn dat je je terugtrekt, steeds stiller wordt en slecht gaat slapen. Je wordt te vroeg wakker of hebt juist moeite met inslapen. Je bent moe en lusteloos. Of je blijft heel actief maar onderhuids voel je je niet prettig. Je piekert en denkt af en toe aan de dood

Laat ook maar

Misschien heb je al het een en ander geprobeerd om je weer ‘vrolijker te voelen.’ Als dat niet lukt, krijg je een gevoel van ‘laat ook maar’ of ‘laat mij maar’. Dit zorgt helaas voor een negatieve spiraal waarin je je gaat afzonderen en minder onderneemt. Mensen die dicht bij je staan, laat je niet toe door je depressie. Je loopt rond met je eigen negatieve gedachten en voelt je nog eenzamer.
Hoe kan ik nu last hebben van depressie. Normaal ben ik heel positief.

Het is vast mijn eigen schuld …


Nee. Gevoelens van depressiviteit kunnen werkelijk overal vandaan komen. Het kan zijn dat je iets naars is overkomen, dat je relatie verbroken is, je een dierbare hebt verloren of dat je ontslagen bent. Ook de geboorte van een kind of een verhuizing kunnen tot depressieve klachten leiden. Maar het kan evengoed zijn dat je opgewekt van aard bent, ‘geen reden tot klagen hebt’ en dat het je toch overkomt. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan depressie te doen.

Kom over je depressie praten


Een depressie is in het begin moeilijk te herkennen. Iedereen is toch wel eens een beetje down? En je wilt geen aansteller zijn. Je laat het liever niet merken. En voor je het weet glijd je een soort niemandsland in. Blijf niet proberen er zelf uit te komen. Het is niet zwak om hulp te vragen. En wij gaan samen de verandering vinden die nodig is.

Verrassend wat helpt beter bij depressie: pillen of beweging?

De duidelijkheid die Carla Leutscher, Psycholoog4-inspiration  Amstelveen je kan geven helpt je vooruit. Mocht je een depressie hebben, stap uit de schaamte. Het is belangrijk zo snel mogelijk contact op te nemen voor depressie therapie. Direct na het eerste gesprek zal je je al wat lichter voelen. Want dat hoor ik vaak van de mensen die mij zien. Het leven kan zoveel leuker zijn.

Wil jij van je depressie af? Neem direct contact op met Carla Leutscher voor een unieke depressie therapie


“Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen? Bel voor een afspraak of neem contact op met Psycholoog 4-inspiration Carla Leutscher,”

Men wordt niet verlicht door zich allerlei beelden van het licht voor te stellen, maar door zich bewust te worden van de eigen innerlijke duisternis. ” ― Carl Gustav Jung

Klant vertelt over therapie voor angst en stress

"Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen."

Tania, 36 jaar, Make-up artist
"Na een burnout ben ik bij Carla terecht gekomen voor o.a. mindfulness en een stress behandeling. In de tijd dat ik bij haar ben geweest heb ik geleerd de rust te bewaren op moeilijke momenten, niet de nadruk te leggen op de negatieve dingen in het leven en élke vooruitgang te vieren als een feestje. De sessies hebben mij geholpen om verder te komen en restklachten te accepteren zonder ze als eindpunt te zien. Ik heb Carla ervaren als een betrokken begeleider die haarfijn de vinger op de zere plek weet te leggen, ook als jezelf nog niet weet waar die plek zit."

Evelien, 58 jaar

Jouw reactie hier?