Therapie

 Therapie Alphen aan den Rijn en Amstelveen

Mijn therapie en coaching helpt jou om te worden wie je werkelijk bent.

Samen kijken we hoe jij in het leven staat en omgaat met alles dat op je pad komt. Ik laat je zien wie je bent zodat je beter kunt bepalen wat jij wilt. Heb je bepaalde steeds terugkeren problemen of zorgen, dan pakken we die samen aan. Mijn begeleiding in de therapie is krachtig én heeft snel effect.

Tijdens deze corona crisis geef ik ook online therapie afgewisseld met wandeltherapie. En natuurlijk kan het ook in mijn praktijk.

Weer genieten


Ik ondersteun je om je eigen levenskracht en natuurlijke vermogens weer te vinden. Ik luister goed naar wat je zegt en accepteer je helemaal zoals jij bent. Niks is raar of vreemd. Je verbetert je balans en ontdekt je levensdoelen en passies. Jouw relaties worden beter. Je krijgt meer zelfvertrouwen en doorloopt makkelijker de verschillende fases in je leven. Omdat je bewuster worden, krijg je meer plezier en geniet je weer van je leven.

Openstaan voor verandering


Belangrijk is dat je openstaat voor verandering en gemotiveerd bent. Het is niet altijd makkelijk en soms zelfs confronterend. Sommige dingen kan je direct veranderen en toepassen. En aan de andere kant kan het ook best even duren voordat je nieuwe inzichten ook echt merkt. Maar het gaat je lukken. En ik help je daarbij.

Ik sluit aan bij wat bij jou past


In de loop van de jaren heb ik mijzelf veel methoden eigen gemaakt om jou te ondersteunen. Daarbij ligt mijn focus op dat wat werkt, hoe het anders kan. Ik werk veel vanuit de innerlijke beleving, met visualisaties, ACT therapie Acceptance Commitment therapie), beweging van het lichaam, hypnose, systeemopstellingen, mindfulness, dromen en tekeningen. Dit gaat verder dan praten alleen, je ervaart zelf het hoe het anders kan. Want vaak kunnen we het vanuit ons hoofd niet oplossen, dan had je het hoogstwaarschijnlijk zelf al lang opgelost.

Omdat ik zoveel therapie technieken beheers, kan ik goed kiezen wat bij jou past en waarbij jij je op je gemak voelt. Als het maar voor je werkt!

Met welke problemen kan je voor therapie bij mij terecht?

Vind jouw klacht of probleem in deze lijst.

Relatietherapie

Je relatie zit vast. Je voelt je eenzaam als je met z’n tweeën bent en zou willen dat jullie elkaar weer écht vinden. Wil jj een oppepper, zoek je relatie inspiratie of een relatie APK… Lees meer over relatietherapie

Angst

Heb je last van angsten? Pieker je? Ben jij bang om te falen? Zit je eigen perfectionisme je in de weg? En al die anderen lijken nergens moeite mee te hebben… Lees meer over angst therapie

Depressie

Je draait steeds maar in dezelfde cirkel van somberheid rond en komt er niet uit. Het beklemt je en het lijkt elke dag erger te worden, het voelt uitzichtloos… Lees meer over depressie

Burnout en stress

Je voelt je uitgeput en prikkelbaar. Misschien ben je te lang over je eigen grenzen heen gegaan of ervaar je juist te weinig druk in je leven, maar je zou je zo graag weer energiek voelen… Lees meer

Rouwverwerking

Je hebt een dierbare verloren of er is iets anders gebeurd dat veel indruk op je heeft gemaakt. Het doet zo’n pijn dat het je maar niet lukt het een plek te geven… Lees meer over rouw

Traumatherapie

Je zit voor je gevoel helemaal vast. Je hebt iets heftigs meegemaakt. Het doet zo’n pijn dat je ook minder kan genieten… Lees meer over traumatherapie


Of zomaar

Het leven overkomt je meer dan dat je er zelf grip op hebt. De ene dag loopt over in de andere. Je kunt er niet precies de vinger op leggen, maar je hebt het gevoel dat je er meer uit kan halen. Gun jezelf de volgende stap onder begeleiding van een professional. Zodat jij de dingen gaat doen die ten diepste bij jou passen. En meer plezier ervaart.

Psycholoog Amstelveen en Alphen aan de Rijn is gecertificeerd en wordt jaarlijks ook getoetst als coach bij HBMCentre en GCoach. Lees meer over haar specialisme in blogs over burnout.

Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen? Neem contact op met Psycholoog 4-inspiration

Contact
Contact
De grot die je afschrikt te bezoeken, herbergt de schat die je zoekt. ―Joseph Campbell

Klant vertelt over haar therapie

“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw therapie werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
“Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
“It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. You get more than you have paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”
Roel Fiolet, KLM
“Ik heb Carla als zeer betrokken en scherp ervaren. Zij leest mensen goed en weet door de juiste vragen te stellen zaken in beweging te krijgen. Daardoor ben ik bewuster na gaan denken en ook anders gaan handelen. Bewuster in de positieve zin; het leven is mooi maar dat moet je wel zien. En zij maakt het vanzelfsprekend dat je daarvoor wat moet doen en dat is een uitstekende aansporing om te veranderen. Haar betrokkenheid is groot en dat geeft veel vertrouwen. Daardoor ontstaat ruimte om te veranderen dingen anders te gaan zien. Carla heeft oprecht interesse in de mens tegenover haar.  Dat schept een band die nodig is om tot het niveau te komen waar gesprekken tot inzicht en verandering leiden. Ik heb heel veel gehad aan de therapie en kijk er met plezier op terug en dat is voor het grootste deel jouw verdienste. Dankjewel!”
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar therapie heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”
Nynke, Coach