Burnout en stress

Je bent hier: ://Burnout en stress
Burnout en stress 2019-07-18T16:04:02+02:00

Van burnout en stress naar lekker in je vel

“Ik ben blij dat ik mijn keuze op Carla heb laten vallen voor mijn burnout. Ik voel me blijvend veel beter.”
Tania

Je verlangt naar geluk

Je verlangt ernaar om weer lekker in je vel te zitten. Waar is de tijd toch gebleven dat je gelukkig was en plezier had? Het is je ontglipt.

Verraderlijk geleidelijk

Waarschijnlijk speelt dit al langer en gun je jezelf weinig ruimte voor ontspanning. Of je ervaart juist te weinig actie en positieve stress. Uitgeblust en uitgeput voel je je. Je bent somber, prikkelbaar en concentreren wordt steeds lastiger. Jouw weerstand is verminderd en mogelijk slaap je slecht. Op je werk heb je het vaak niet meer naar je zin. Jij presteert minder en maakt meer fouten. Kortom: het roer moet om.

Verlies

Je verliest veel als je eenmaal een burnout hebt of veel stress ervaart. In de eerste plaats ben je jezelf kwijt, je contact met je gevoelens en je zelfvertrouwen. Ook kan je het contact verliezen met de mensen om je heen, je gaat ze liever uit de weg. Je bent dood- en doodmoe, alles is je teveel.

Rust is niet genoeg

Je denkt dat de klachten van een burnout wel zullen verdwijnen als je wat meer rust neemt. Soms lijkt dat ook zo. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het uitgebluste gevoel terugkomen. Met doorzettingsvermogen kan je best veel bereiken, tegelijkertijd raakt jouw energie op. Gebruik deze situatie om een nieuwe manier te ontdekken, waarin je beter met grenzen omgaat.

Wezenlijk veranderen

Regelmatig realiseren mensen die hersteld zijn van een burnout zich dat ze eigenlijk al jaren ongelukkig waren. Dat ze niet deden wat ze wilden doen en niet de regie hadden over hun eigen leven. Niet op het werk, niet thuis, niet voor zichzelf. Een burnout dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan naar wat er voor jou écht toe doet en daarnaar te leven. En natuurlijk spelen zaken als ‘nee kunnen zeggen’ en ‘balans houden’ ook een rol. Je gaat leren nee te zegggen.

Vinden wat belangrijk is

Bij mijn burnout begeleiding word je je opnieuw bewust van wat jouw leven waardevol maakt, van wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Voortaan heb jij weer de regie over je leven.

Je krijgt praktische handreikingen om je energie beter te beheren. Je gaat je leven meer inrichten zoals jij dat wilt. Een snelle kick-off hierbij is de ACT Talententest waarin jouw stress voorspeld kan worden. Deze methode toont je natuurlijke talenten, waar je energie van krijgt. Maar je wordt je ook bewust dat je soms iets wel goed kan, maar dit eigenlijk geen energie geeft en zelfs kan kosten. Je hebt het jezelf aangeleerd. Deze soms confronterende bewustwording kan een wending geven in je leven. Je kan blijvend gelukkiger en gezonder worden. En je kan je meer gaan richten om de dingen te doen waar je echt blij van wordt.

Tip

Een bestseller voor perfectionisten is de Moed van imperfectie. Lees over bewegen als remedie voor stress. In mijn eigen blog vind je inspiratie voor stress, angst en burnout. Tot slot de invloed van een strenge baas op een burnout en stress.

Recent ben ik gevraagd voor een interview over stress op radio 1 bij de Nieuws BV.

Herkenbaar?

Zijn de burnoutklachten en te veel stress herkenbaar voor je? De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt mijn begeleiding succesvol.
Carla Leutscher is burnout specialist die ruim 10 jaar met ACT® werkt. Dit is volgens de nieuwe zienswijze die geen HRM heet, maar HBM Human Being Management. De mens is meer dan een “resource”.  Hier zijn we samen bezig om deze werkwijze voor stress en burnout wetenschappelijk te onderbouwen.

Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen om weer lekker in je vel te zitten? Bel voor een afspraak of neem contact op met psycholoog 4-inspiration.

Contact
Contact
“Je kan niet iets veranderen zolang je het veroordeelt.”

Klant vertelt over burnout begeleiding

“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
Tania
“Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
Margreet
“Na een burnout ben ik bij Carla terecht gekomen voor o.a. mindfullness. In de tijd dat ik bij haar ben geweest heb ik geleerd de rust te bewaren op moeilijke momenten, niet de nadruk te leggen op de negatieve dingen in het leven en élke vooruitgang te vieren als een feestje. De sessies hebben mij geholpen om verder te komen en restklachten te accepteren zonder ze als eindpunt te zien. Ik heb Carla ervaren als een betrokken begeleider die haarfijn de vinger op de zere plek weet te leggen, ook als jezelf nog niet weet waar die plek zit.”
Tom, web designer
“Carla heeft mij geholpen tijdens mijn burn-out periode. Carla is een zeer inspirerende en invoelende coach die met veel geduld en nuchterheid helpt om issues helder en grijpbaar te maken.
Ze heeft mij laten zien hoe ik tot mijn burn-out ben gekomen en ook hoe ik deze situatie in de toekomst kan voorkomen. Ik heb veel tips en handvatten mee gekregen om beter grip te krijgen en te houden op mijn leven.”
Annelieke, 43 jaar, visual merchandising manager
“Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt.”
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”
Nynke, Coach