Burnout en stress psycholoog

Van burnout en stress naar lekker in je vel

Je verlangt ernaar om weer lekker in je vel te zitten. Waar is de tijd toch gebleven dat je balans ervaarde en plezier had? Het is je ontglipt en je ervaart stress. Is het misschien een burnout?

Verraderlijk geleidelijk naar een burnout

Waarschijnlijk speelt dit al langer en gun je jezelf weinig ruimte voor ontspanning. Of je ervaart juist te weinig actie en positieve stress. Uitgeblust en uitgeput voel je je. Je bent somber, prikkelbaar en concentreren wordt steeds lastiger. Vaak is jouw weerstand ook verminderd en mogelijk slaap je slecht. Op je werk heb je het vaak niet meer naar je zin. Jij presteert minder en maakt meer fouten. Kortom: het roer moet om.

Verlies bij burnout

Je verliest veel als je eenmaal een burnout hebt of veel stress ervaart. In de eerste plaats ben je jezelf kwijt bij een burnout, je ben niet goed in contact met je gevoelens en je mist zelfvertrouwen. Ook kan je het contact verliezen met de mensen om je heen, je gaat ze liever uit de weg. Je bent dood- en doodmoe, alles is je teveel.

Rust is niet genoeg

Verdwijnen de klachten van een burnout als je meer rust neemt? Soms lijkt dat zo. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het uitgebluste gevoel terugkomen. Met doorzettingsvermogen kan je veel bereiken, maar tegelijkertijd raakt jouw energie op. Gebruik dit moment om door middel van een unieke behandeling samen met jouw burnout te ontdekken hoe je beter met grenzen om kan gaan. Hoe je weer balans kan vinden.

Wezenlijk veranderen

Regelmatig realiseren mensen die hersteld zijn van een burnout zich dat ze eigenlijk al jaren ongelukkig waren. Dat ze niet deden wat ze wilden doen en niet de regie hadden over hun eigen leven. Niet op het werk, niet thuis, niet voor zichzelf. Een burnout dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan naar wat er voor jou écht toe doet en daarnaar te leven. En natuurlijk spelen zaken als een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, afwijzingsgevoeligheid en perfectionisme ook een rol. Je gaat leren nee te zeggen.

Vinden wat belangrijk is

Bij mijn burnout begeleiding word je je opnieuw bewust van wat jouw leven waardevol maakt, van wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Voortaan heb jij weer regie over je leven. Je ervaart weer betekenis.

Natuurlijke energiegevers

Je krijgt praktische handreikingen om je energie beter te beheren. Een snelle kick-off hierbij is de ACT Talententest waarin jouw stress voorspeld kan worden. Deze methode toont je natuurlijke talenten, waar je energie van krijgt. Maar je wordt je ook bewust dat je soms iets goed kan, maar dit eigenlijk energie kost. Je hebt het jezelf aangeleerd. Deze soms confronterende bewustwording kan een wending geven in je leven. Je kan blijvend gezonder worden. En je gaat je meer richten op natuurlijke talenten waar je echt blij van wordt. Dat wat werkelijk bij je past.

Herkenbaar?

Zijn de burnoutklachten en te veel stress herkenbaar voor je? De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt mijn begeleiding succesvol.
Carla Leutscher is burnout psycholoog met een stress specialisme die ruim 10 jaar met ACT® werkt. Dit is volgens de nieuwe zienswijze die geen HRM heet, maar HBM Human Being Management. De mens is meer dan een “resource”.  Hier zijn we samen bezig om deze werkwijze voor stress en burnout wetenschappelijk te onderbouwen.

Benieuwd naar deze unieke burnout therapie? Neem direct contact op met Carla Leutscher.

Tip

Een bestseller voor perfectionisten is de Moed van imperfectie. Lees over bewegen als remedie voor stress. In mijn eigen blog vind je mijn meest gelezen blog over voeding. Hier kan je meer lezen over mijn werkwijze voor stress, angst en burnout.

Recent ben ik  als burnout psycholoog gevraagd voor een interview over stress op radio 1 bij de Nieuws BV.

“Je kan niet iets veranderen zolang je het veroordeelt.”

stress voorkomen burnout psycholoog

Klant vertelt over burnout psycholoog Amstelveen en Alphen

“Na een burnout ben ik bij Carla terecht gekomen voor o.a. mindfullness. In de tijd dat ik bij haar ben geweest heb ik geleerd de rust te bewaren op moeilijke momenten, niet de nadruk te leggen op de negatieve dingen in het leven en élke vooruitgang te vieren als een feestje. De sessies hebben mij geholpen om verder te komen en restklachten te accepteren zonder ze als eindpunt te zien. Ik heb Carla ervaren als een betrokken begeleider die haarfijn de vinger op de zere plek weet te leggen, ook als jezelf nog niet weet waar die plek zit.”

“Annelieke, 43 jaar” “visual merchandising manager”:
“Carla heeft mij geholpen tijdens mijn burn-out periode. Carla is een zeer inspirerende en invoelende coach die met veel geduld en nuchterheid helpt om issues helder en grijpbaar te maken.
Ze heeft mij laten zien hoe ik tot mijn burn-out ben gekomen en ook hoe ik deze situatie in de toekomst kan voorkomen. Ik heb veel tips en handvatten mee gekregen om beter grip te krijgen en te houden op mijn leven.”