Meer dan cognitieve gedragstherapie

Duurzame verandering van binnen uit

cognitieve gedragstherapie-Amstelveen
Mijn werkwijze gaat verder dan gewone cognitieve gedragstherapie en met elkaar praten. Ik kan je nog zoveel complimenten geven, goede kans dat je onzeker blijft. Ik kan nog zo zeggen dat je niet dik bent, jij beleeft het anders.
De therapie die ik je aanbied, helpt jou om te worden wie je werkelijk bent. We zijn geen wandelende hoofden, dus cognitie en denken alleen gaat weinig oplossen. Je had anders de oplossing zelf echt wel bedacht. Daarom werk ik liever vanuit de beleving. Gedrag is ‘maar’ de buitenkant. Wie jij in essentie bent van binnen, daar werk ik graag mee. Je gaat het avontuur aan om je eigen veranderingen te vinden van binnenuit.

Samen bekijken we hoe jij in het leven staat en omgaat met dat wat op je pad komt. Ik laat je zien wie je ten diepste bent, zodat je beter kunt bepalen wat je wilt.
Heb je bepaalde problemen of zorgen die maar blijven opspelen, dan pakken we dit gedrag samen aan. Verwacht geen trucs, omdat deze onder druk vervormen. Jij vindt je eigen nieuwe antwoorden, zodat je voortaan geniet van je verandering.
Regelmatig werk ik daarom ook met ervaren coaches, trainers en begeleiders, juist omdat ik anders werk.

Cognitieve therapie is “maar” gericht op gedrag


Keith Bakker was een bekende hulpverlener van verslaafden. Hij was voorheen zelf verslaafd. Zijn gedrag van overmatig drinken was voorbij. Dat hij niet van binnenuit veranderd was, bleek toen hij publiekelijk in de problemen kwam met een andere vorm van verslaving. Een pijnlijke en confronterende waarheid voor hem, zijn intentie als mens is niet slecht.
Cognitieve therapie en gedragstherapie is meer gericht op het zichtbare deel van de ijsberg. Dat zie je aan de buitenkant. Het topje van de ijsberg is ons bewuste deel. Weinig he?

Geen trucjes


cognitieve gedragstherapie-Alphen-aan-den-Rijn

Je leert bij mij geen trucjes zoals in de cognitieve gedragstherapie. Ik ga voor duurzame verandering waarbij jij je eigen creativiteit benut. Je vindt eigen antwoorden die voor je werken, ook als de druk later hoger wordt.

In mijn werkwijze ligt mijn focus op dat wat werkt, hoe het anders kan. En vaak ook wat minder waarom het ontstaan is. Dat waarom het ontstaan is kan helpen om te veranderen, maar stel je hebt dit antwoord dan wil je nog steeds weten hoe het anders kan. Vanuit de belevingspsychologie is juist dít zo belangrijk. Dat je ervaart hoe het ook anders kan.

Ik werk veel vanuit de innerlijke beleving, met visualisaties, beweging van het lichaam (body & mindlanguage), moderne hypnotherapie, ademhaling, psychosynthese, jungiaanse analytische therapie, systeemopstellingen, mindfulness, dromen en tekeningen. In het algemeen kan je zeggen zoveel mogelijk gericht op dat wat onbewust is (dat is de ijsberg onder het wateroppervlakte) Dit gaat verder dan praten alleen, je ervaart zelf het hoe het anders kan. Want vaak kunnen we het vanuit ons hoofd niet oplossen, dan had je het hoogstwaarschijnlijk zelf al lang opgelost. Omdat ik zoveel therapie technieken vanuit de belevingspsychologie beheers die verder gaan dan cognitieve therapie, kan ik manieren kiezen die bij jou passen. Waarbij je zelf gaat ervaren dat je verandert.

Verrassend genoeg is het voor de studie van cognitieve psychologen niet verplicht om zelf in leertherapie te gaan. In mijn studie waren deze sessies verplicht. Een therapeut die niet aan zichzelf gewerkt heeft in de diepte, benadert klanten anders. Wie leert er nu voetballen van een trainer die zelf nog nooit een bal geschopt heeft?

We zijn meer dan wandelende hoofden met gedachten. Met onze verhalen zetten we het vaak vast. Daarom is mijn therapie-voorkeur om méér dan cognitieve gedragstherapie te bieden en werk ik liever met Jungiaanse analytische therapie. Dit is belevingspsychologie, gebaseerd op het werk van Jung. Zo kunnen hoofd en hart weer verbonden raken met elkaar.

Met welke problemen kan je voor therapie bij mij terecht?

Twijfel je of ik wat voor jouw probleem of klacht kan betekenen? Ga dan naar deze lijst met voorbeelden van klachten en problemen.

Relatietherapie

Je relatie zit vast. Je voelt je eenzaam als je met z’n tweeën bent en zou willen dat jullie elkaar weer écht vinden… Lees meer

Angst

Merk jij dat je last hebt van angsten? Je piekert, je bent bang om te falen en je eigen perfectionisme zit je in de weg. En al die anderen lijken nergens last van te hebben… Lees meer

Depressie

Je draait steeds maar in dezelfde cirkel van somberheid rond en komt er niet uit. Het is beklemmend en lijkt elke dag erger te worden, het voelt uitzichtloos… Lees meer

Burnout en stressmanagement

Je voelt je uitgeput en prikkelbaar. Misschien ben je te lang over je eigen grenzen heen gegaan of ervaar je juist te weinig druk in je leven, maar je zou je zo graag weer energiek voelen… Lees meer

Rouwverwerking

Je hebt een dierbare verloren of er is iets anders gebeurd dat veel indruk op je heeft gemaakt. Het doet zo’n pijn dat het je maar niet lukt het een plek te geven… Lees meer


Of zomaar

Het leven overkomt je meer dan dat je er zelf grip op hebt. De ene dag loopt over in de andere. Je kunt er niet precies de vinger op leggen, maar je hebt het gevoel dat je er meer uit kan halen. Gun jezelf de volgende stap en word, onder begeleiding van een professional, wie je werkelijk bent. Zodat je de dingen gaat doen die ten diepste bij jou passen. Ontdek jouw eigen creativiteit op een vernieuwende wijze en niet met de ouderwetse cognitieve gedragstherapie.

Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen? Bel voor een afspraak of neem contact op met Psycholoog 4-inspiration Carla Leutscher,

Contact
Contact
De grot die je afschrikt te bezoeken, herbergt de schat die je zoekt ―Joseph Campbell

Klant vertelt over meer dan cognitieve gedragstherapie

“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
Tania
“Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
Margreet
“It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It’s sure you get more than you’ve paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”
Roel Fiolet, KLM
“Ik heb Carla als zeer betrokken en scherp ervaren. Zij leest mensen goed en weet door de juiste vragen te stellen zaken in beweging te krijgen. Daardoor ben ik bewuster na gaan denken en ook anders gaan handelen. Bewuster in de positieve zin; het leven is mooi maar dat moet je wel zien. En zij maakt het vanzelfsprekend dat je daarvoor wat moet doen en dat is een uitstekende aansporing om te veranderen. Haar betrokkenheid is groot en dat geeft veel vertrouwen. Daardoor ontstaat ruimte om te veranderen dingen anders te gaan zien. Carla heeft oprecht interesse in de mens tegenover haar en dat schept de band die nodig is om tot het niveau te komen waar gesprekken tot inzicht en verandering leiden.Ik heb heel veel gehad aan onze gesprekken en kijk er met plezier op terug en dat is voor het grootste deel jouw verdienste. Dankjewel!”
Harry
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften. Fijn dat Carla anders werkt dan de gewone cognitieve gedragstherapie.”
Nynke, Coach