Traumatherapie om weer te genieten

Traumatherapie voor traumabehandeling in Amstelveen en Alphen

Traumatherapie in Amstelveen en Alphen ondersteunt jou om je trauma te verwerken. Weer beter te gaan doorvoelen, meer te voelen dan voorheen. De meeste mensen hebben als overleving om erover na te gaan denken en te piekeren. Je verstand en hart weer te verbinden met elkaar. De meeste mensen komen bij mij om weer te voelen. Daar heb ik mij in gespecialiseerd. En dit vermogen gebruik ik voor jou in deze traumabehandeling.

Wat is trauma?

Een trauma is levensbedreigende gebeurtenis of gewelddadige ervaring die nog niet verwerkt is. Trauma kan plotseling met een schok ontstaan, maar ook door langdurige stress. Het Griekse woord trauma betekent wond. Zelf dacht ik altijd dat een trauma iets groots is, maar dat hoeft helemaal niet. Zowel bij grote als kleine trauma’s zetten we emoties en spanningen vast in ons lichaam.

Traumasymptomen

Traumatherapie is aan te raden bij de volgende trauma symptomen:

  • angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen,
  • overmatige alertheid en onrust
  • weinig meer voelen, een deel van jezelf verliezen en het ontlopen van te veel prikkels
  • slapeloosheid en concentratieverlies
  • depressie, uitputting, gevoel van hulpeloosheid of onmacht
  • dissociatie: gevoel dat (een deel van) je lichaam niet van jou is
  • ontkenning: het trauma is niet gebeurd of niet belangrijk

Kortom je gaat minder voelen. Want angst is meestal overuren maken met je hoofd. En depressie is het afsluiten van je gevoel.

traumatherapie Amstelveen traumabehandeling

Traumaverwerking -trauma verwerken

Traumaverwerking richt zich op spanning en pijn verwerken en op bewustwording. Je kan niet eenzijdig gevoelens wegstoppen. Dit gaat ten koste van genieten. Denk maar aan een clown die alleen echt grappig is als deze ook verdrietig kan zijn.

We richten ons op 80-20% als balans. 80% in je lichaam en 20% in je hoofd. Op deze wijze ga je beter voelen en daardoor het trauma verwerken.

Duurzame traumabehandeling: voortaan anders

Mijn wijze van therapie richt zich op bewustwording. Dat je krachtig wordt, veerkracht ervaart en voortaan meer bij je gevoelens kan blijven. Door het door voelen, gaat het voorbij. Je verwerkt gestolde gevoelens van het trauma. Vanuit deze nieuwe balans ervaar je meer ontspanning en (veer)kracht.

Ik ben gericht op hoe nu anders. Duurzaam, voortaan is het veranderd in jou. Je hebt de verandering zelf ervaren, waardoor je het niet meer vergeet. Ik gebruik hierbij technieken uit de belevingspsychologie gericht op het onbewuste.

Mijn doel is steeds is op lichte wijze diepgaande oplossingen ontdekken. Een trauma heeft meer liefde nodig, niet minder.

psycholoog Amstelveen Alphen

Een enkele keer ontvang ik mensen die eerst EMDR hebben ervaren en ze zijn dan nog niet van het trauma af. Dan is bewustwording lastiger te bereiken omdat de oorspronkelijke pijn afgedekt is. Pijn kan een goede motivatie vormen om het voortaan anders te doen. EMDR werkt meer symptoomgericht en daarom raad ik het aan om duurzame verandering te zoeken. Als je bijvoorbeeld je ademhaling niet verandert, zal je nog steeds de neiging hebben spanningen vast te zetten in je lichaam. Onbewust trek je je schouders weer omhoog en versnelt je ademhaling. Je kan dan niet een volgende onverwachte gebeurtenis verwerken. Ook omdat je niet aan kracht en zelfvertrouwen gewonnen hebt. Daarom pleit ik voor bewustwording. Voortaan ga je anders met spanning om.

Psychotherapeute Edith Eva Eger ziet dat haar traumatherapie ook goed is voor het collectieve trauma dat deze corona epidemie brengt.

Traumatherapie om weer te voelen

Alles dat nu op slot zit weer doorvoelen zodat het voorbij gaat. Zodra je weer gaat voelen, kan je ook genieten. Want gevoelens kan je niet eenzijdig wegdrukken. Als je boosheid ontkent gaat er ook kracht verloren. Wacht niet langer, je bent van harte welkom voor traumabehandeling in Amstelveen en Alphen.

Wacht niet te lang: Neem contact op met Carla Leutscher om uit te vinden wat zij voor jou kan betekenen.

Contact
Contact

“Een probleem heeft meer liefde nodig, net minder. Ervan willen en er tegen vechten werkt niet”