Van jezelf houden

van jezelf houden

Liefde en van jezelf houden

Geen enkel onderwerp wordt meer beschreven dan de liefde. Over de liefde wordt ook veel muziek gemaakt. We zijn mogelijk zelfs ons hele leven bezig met de liefde. De warme gevoelens vanuit ons hart laten stromen is een heerlijk gevoel. Het verlangen naar echte liefde … maar over van jezelf houden wordt minder besproken.

Natuurlijk is het belangrijk voor ons om als kind goed verzorgd te worden, aandacht en liefde te krijgen. Bevestiging van je ouders is belangrijk.

Als dit ontbreekt, is dit lastig. Later leer blij te zijn met jezelf. Om van jezelf te houden is eigenwaarde belangrijk. Een positieve kijk helpt hierbij, hard zijn voor jezelf niet. Je houdt van jezelf als je je grenzen durft aan te geven. Je houdt van geven, maar je cijfert jezelf niet weg. Je geeft alleen onvoorwaardelijk als je binnen je eigen grenzen geeft.

Van jezelf houden

Als je van jezelf houd, heb je pas echt iets weg te geven. Een lied van Harry Jekkers verwoordt dit prachtig. DIt gaat niet vanzelf. Mogelijk duurt dit ongeveer een leven lang. Dankbaar zijn voor wie je bent en voor wat je hebt, vergroot je houden van.
Je relaties worden beter als je gaat stralen vanuit je hart.

Afhankelijkheid

Vaak raken relaties in de problemen als ze afhankelijk zijn van elkaar. Het is alsof er twee glazen halfvol zijn en je hebt elkaar nodig om je vol te voelen. Dit vraagt om problemen. Vaak zegt één van beiden dat het benauwend en verstikkend werkt. Dus zorg ervoor dat je van jezelf houdt. Een intieme relatie is het gevolg, omdat je helder bent over je eigen grenzen. Je durft je kwetsbaar op te stellen.

Benieuwd naar meer korte blog stukjes?

Plaats een reactie