Wat is HBM? En Reflact, voorheen ACT?

HBM Human Being Management: Reflact is een HBM instrument voor de ontwikkeling van mensen.

De traditionele HRM legt de nadruk op structuur en cultuur: De aandacht ligt bij processen, regels en gedrag van mensen. Met HBM wordt daar een nieuwe belangrijke laag aan toegevoegd: Natuur; het onbewuste deel dat in ons allen schuil gaat.

Human Being Management (HBM) gaat over jou als mens. De mens is meer dan een human resource. Meer dan een wandelend hoofd met “doe” handjes en gedrag: het is een human being met een innerlijke beleving.
Als hoofd en hart niet verbonden zijn wordt het niets.

Die innerlijke beleving, verandering van binnenuit staat centraal binnen HBM.

HBM Human Being Management: een mens is meer dan een human resource
Een mens is meer dan een Human Resource

Wat is Reflact?

Haal jij het beste uit jezelf?

Met Reflact® haal je het beste uit jezelf.

Reflact (Analytisch Competentie Tool voor reflectie) maakt jouw natuurlijke talenten en verborgen groei duidelijk. In een dialoog wordt direct helder wat wérkelijk bij jouw essentie past. Met Reflact® gaat dit snel en het is tegelijkertijd diepgaand. Voortaan kan jij je focus houden op je eigen natuurlijke kwaliteiten, zodat jij het beste uit jezelf kan halen!

DIt is de enige meting die de onbewuste aansturing en motivaties zichtbaar maakt. Het vertelt je wat jouw natuur is. Je natuurlijke zelf wordt helder.

En dus kan jij voortaan een zinvolle richting geven aan je persoonlijke ontwikkeling:

Niet alles wat je goed kan, is je talent!

Herken je dit: ik kan iets goed maar ik krijg er geen energie van? Reflact® is de enige methode om échte talenten snel te onderscheiden van aangeleerde kwaliteiten. Je zet deze aangeleerde kwaliteiten vaak onbewust en automatisch in, omdat deze in het verleden veel opleverden. Het was niet van nature in je, maar je hebt het aangeleerd.

Helaas zal je met aangeleerde kwaliteiten eerder moe worden. Er ontstaan eerder irritaties en stress. Aangeleerd is écht anders dan als het natuurlijk bij je past. Als kwaliteiten en talenten passen bij wie je werkelijk van nature van binnenuit bent, ben je makkelijker flexibel en creatief.

wat is ACT
Een koe kan je inderdaad aanleren om te zwemmen ….

Wat maakt Reflact® uniek? Het brengt vlot natuurlijke én aangeleerde competenties in kaart.

Anders gezegd: je leert de dolfijn te zijn. Je weet wat jij dol fijn vindt. 😉


Durf jij uit je comfortzone te stappen om werkelijk iets nieuws te beleven?

Wat is Reflact®?

REFLACT brengt je in beweging

Durfjij uit je comfortzone met ACT en HBM
Durf jij te veranderen met ACT?

Reflact meet razendsnel aanwezige talenten, ontwikkel-potentieel en risicovol gedrag van individuen, teams en organisaties. Het geeft meer bewustwording wie je ten diepste bent en hoe jij je eigen unieke vermogens kan inzetten. Zowel in je werk als in je privé leven.

Balans vinden met deze nieuwe inzichten wordt makkelijker. Mensen gaan weer fluitend naar hun werk en onderlinge relaties verbeteren. Kortom mens en organisatie worden vitaler.

ACT meet dát wat tot nu toe onbewust is.

Hoe werkt Reflact®?

ReflactT® maakt gebruik van archetypische beelden. Innerlijke drijfveren kunnen eenvoudig gemeten worden via beelden en niet via (lange) vragenlijsten. Vragen die je vanuit je cognitie beantwoordt, brengt naar boven wat je al bewust bent. Wij gaan verder met ACT.

Allerlei vragenlijsten en testen brengen een beetje nieuws, het geeft een kader meer niet. Juist door het gebruik van beelden komen we dichterbij, wie we van binnen zijn en hoe ons onbewuste reageert. Dit kan confronterend zijn als je dacht dat je iets goed kan en het blijkt geen talent te zijn, maar “slechts” aangeleerd.

Je kiest beelden en competenties die bij je passen en binnen 10 minuten ben je klaar met de meting.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

Samenvatting Reflact: Ontdek jouw natuur

 • focus op natuur: natuurlijke en verborgen talenten ontdekken
 • zinvolle verandering van binnenuit
 • je leert je eigen onbewuste aansturing en overtuigingen beter kennen
 • meer regie over jouw energiegevers en creativiteit
 • Reflact® geeft een scherp beeld van je ontwikkelingsmogelijkheden én waar je beter geen energie insteekt (blinde vlekken)
 • Samenwerking en relaties verbeteren
 • verzuim preventie, voorkomen van stress
 • duurzaam talent management voor organisaties is mogelijk met Reflact en een jaarlijkse APK
 • makkelijker beslissingen en keuzes maken: bewuster met de vraag wat past bij jou?
 • Zinvolle richting voor je persoonlijke ontwikkeling: het vergroot je eigen regie en creativiteit
 • Tot slot: Er zijn wel wat overeenkomsten tussen de HBM werkwijze met de Reflactmeting (voorheen ACT) en ACT Acceptance en Commitment Therapy. Wij hanteren Reflact als talenten meet instrument waarbij het onbewuste zichtbaar wordt.

Naast deze HBM belevingspsychologie gebruik ik ook opstellingen en systemisch coachen. Beiden maken het onbewuste, je natuur zichtbaar. Dat wat er is en waargenomen kan worden.

Wil jij eruit halen wat er in zit? Met plezier je werk doen? Neem dan direct contact op met Carla Leutscher.

Step through new doors. The majority of the time there’s something fantastic on the other side.

Referenties voor HBM werkwijze en Reflact meting

“Ik was best sceptisch, maar Carla heeft mij helemaal overtuigd. Na een talentmeting weet ik hoe ik mijn talenten beter in kan zetten. Ik ben blij dat ik een goede richting inga. ”

Mark, 24 jaar, Sales

“In een periode van te druk, teveel stress en algemene onbalans heeft Carla mij geholpen om weer op het goede spoor te komen. Zij combineert een feilloos inzicht in belangrijke belemmeringen met een positieve en energieke manier van coachen. Niet stil blijven staan bij wat er nu mis is, maar vasthouden aan waar je heen wilt. Samen met de Reflact-talentanalyse had ik snel scherp waar mijn kracht ligt, zonder de valkuilen over het hoofd te zien. Een mooi proces, bij een mooi mens.”

PdB, Communicatie Strateeg

“Na dertig jaar te zijn vastgeroest in gewoontes en geen carriere mogelijkheid kunnen benutten, ben ik op het moment in een carriere boost gekomen onder begeleiding van Carla. Mijn interactie met mensen is 100 % verbeterd en nu kan ik mijn ervaring daadwerkelijk ook gebruiken om verder te groeien in mijn werk.”

Francine, 54 jaar , Financieel Specialist