Stress is het tegenhouden van je gevoelens en beleving. Er komt druk op te staan. Wat te doen bij stress?
Het ontdekken en onderkennen van de klachten is belangrijk. Vaak sluipt het er langzaam in, zodat je het eigenlijk niet zo merkt. Zowel lichamelijk als geestelijk ontstaan er problemen.
Wat doe je tegen stress?
Het is een kunst om je emoties weer te gaan doorleven. Meer focus op je beleving, maakt genieten weer mogelijk. Wat onderdruk je onbewust? Geef je te veel aandacht aan denken en doen? Breng balans aan door meer te doorvoelen.
Een goede ademhaling is de basis om het patroon van stress te doorbreken. Door de hoge ademhaling krijg je elke minuut 10-12 keer te weinig zuurstof en energie binnen. Je lichaam reageert met stresshormonen.
- Neem wat meer tijd en ruimte voor jezelf. Doe eens een keer niets of ga naar buiten voor een wandeling.
- Bekijk ook je eetpatroon. Dit is een uitstekende en veel gelezen blog over wat te doen bij stress met je voeding.
- Mensen die stress positief benaderen hebben hier baat bij. Stress is niet alleen slecht.
- Shaken. Hoe dat shaken gaat? Dat doe ik graag samen met je, kom gerust langs. Shaken is de snelste manier om stress te ontladen. Na een paar minuten merk je al verschil.
Wacht niet te lang met stress. Als je je langdurig stress ervaart en je komt in een burnout, kost het veel tijd om te herstellen. Zorg ervoor dat je anders leert om te gaan met stress. Ik kan je hierbij ondersteunen als stress specialist op diverse manieren. Door je verborgen talenten te ontdekken en te onderzoeken wat werkelijk bij je past. Zodat je vol energie bent.
Hallo beste mensen
Ik heb vandaag intensief
Achter computer gezeten veel stress dingen maken en wening ontspannen.
Je raakt jezelf helemaal kwijt.s’avonds slechts adem
Teveel willen. Geleerd om langer door te ademen gaat beter.morgen veel ontspanning ook pas Corona gehad ook daarbij angst die ik niet kon plaatsen .
Wat goed van je dat je geleerd hebt langer door te ademen. Een buikademhaling is nuttig voor iedereen. Tenslotte is zuurstof je eerste “voeding”.