Wat te doen tegen stress?

Stress is het tegenhouden van je gevoelens en beleving. Er komt druk op te staan.

Het ontdekken en onderkennen van de klachten is belangrijk. Vaak sluipt het er langzaam in, zodat je het eigenlijk niet zo merkt. Zowel lichamelijk als geestelijk ontstaan er problemen.

Wat doe je tegen stress?

Het is een kunst om je emoties weer te gaan doorleven. Meer focus op je beleving, maakt genieten weer mogelijk. Wat onderdruk je onbewust? Geef je te veel aandacht aan denken en doen? Breng balans aan door meer te gaan doorvoelen. Het benoemen en herkennen van een emotie is al een eerste stap.

Een goede ademhaling is de basis om het patroon van stress te doorbreken. Door de hoge ademhaling krijg je elke minuut 10-12 keer te weinig zuurstof en energie binnen. Je lichaam reageert met stresshormonen.

 • Neem wat meer tijd en ruimte voor jezelf. Doe eens een keer niets of ga naar buiten voor een wandeling. Simpel.
 • Bekijk ook je eetpatroon. Dit is een uitstekende en veel gelezen blog over wat te doen bij stress met je voeding.
 • Mensen die stress positief benaderen hebben hier baat bij. Zij reageren beter op een stressvolle situatie. Stress is niet alleen slecht.
 • Shaken. Hoe dat shaken gaat? Dat doe ik graag samen met je, kom gerust langs. Shaken is de snelste manier om spanning te ontladen. Na een paar minuten merk je al verschil.

Blijf er niet mee lopen: ontspannen kan je leren

Wacht niet te lang. Als je je langdurig stress ervaart en je raakt overspannen, kost het veel tijd om te herstellen. Alle ziekten komen voort uit stress. Zorg daarom dat je leert hoe je kan ontspannen en loslaten. Ik kan je hierbij ondersteunen als stress specialist op diverse manieren. Door je t leren te vertragen. Je ontdekt verborgen talenten en je leer energie beter in te zetten. Doen wat werkelijk bij je past. Zodat je vol energie bent.

Een betere hoofd-hart-buik verbinding

Omdat je de verandering gaat beleven, ontstaat er een betere hoofd-hart-buik verbinding. Je zal je meer bewust zijn van je ademhaling. En voortaan ontspan je beter. Je leert hoe je goed voor jezelf kan zorgen.

2 gedachten over “Wat te doen tegen stress?”

 1. Hallo beste mensen
  Ik heb vandaag intensief
  Achter computer gezeten veel stress dingen maken en wening ontspannen.
  Je raakt jezelf helemaal kwijt.s’avonds slechts adem
  Teveel willen. Geleerd om langer door te ademen gaat beter.morgen veel ontspanning ook pas Corona gehad ook daarbij angst die ik niet kon plaatsen .

  Beantwoorden

Plaats een reactie