Meer dan cognitieve gedragstherapie

Duurzame verandering van binnen uit

cognitieve gedragstherapie-Amstelveen


Mijn werkwijze gaat verder dan gewone cognitieve gedragstherapie en met elkaar praten. Ik kan je nog zoveel complimenten geven, goede kans dat je onzeker blijft. Ik kan nog zo zeggen dat je niet dik bent, jij beleeft het anders.
De therapie die ik je aanbied, helpt jou om te worden wie je werkelijk bent. We zijn geen wandelende hoofden, dus cognitie en denken alleen gaat weinig oplossen. Je had anders de oplossing zelf echt wel bedacht. Daarom werk ik liever vanuit de beleving. Gedrag is ‘maar’ de buitenkant. Wie jij in essentie bent van binnen, daar werk ik graag mee. Je gaat het avontuur aan om je eigen veranderingen te vinden van binnenuit.

Eigen antwoorden

Samen bekijken we hoe jij in het leven staat en omgaat met dat wat op je pad komt. Ik laat je zien wie je ten diepste bent, zodat je beter kunt bepalen wat je wilt.
Heb je bepaalde problemen of zorgen die maar blijven opspelen, dan pakken we dit gedrag samen aan. Verwacht geen trucs, omdat deze onder druk vervormen. Jij vindt je eigen nieuwe antwoorden, zodat je voortaan geniet van je verandering.
Regelmatig werk ik daarom ook met ervaren coaches, trainers en begeleiders, juist omdat ik anders werk.

Cognitieve therapie is “maar” gericht op gedrag

Keith Bakker was een bekende hulpverlener van verslaafden. Hij was voorheen zelf verslaafd. Zijn gedrag van overmatig drinken was voorbij. Dat hij niet van binnenuit veranderd was, bleek toen hij publiekelijk in de problemen kwam met een andere vorm van verslaving. Een pijnlijke en confronterende waarheid voor hem.
Cognitieve therapie en gedragstherapie is meer gericht op het zichtbare deel van de ijsberg. Dat zie je aan de buitenkant. Het topje van de ijsberg is slechts ons bewuste deel. Weinig hè, hoezo controle?

Hoe nu anders?

cognitieve gedragstherapie-Alphen-aan-den-Rijn

Je leert bij mij geen truc zoals in de cognitieve gedragstherapie. Eigen antwoorden blijven beter werken als er meer druk op komt te staan. Duurzame verandering waarbij jij eigen creativiteit benut én vertrouwen opbouwt in jezelf. Echte verandering van binnenuit.

In mijn werkwijze ligt mijn focus op dat wat werkt, hoe het anders kan. En vaak minder waarom het ontstaan is. Stel je weet waarom het ontstaan is, dan heb je dit antwoord en dan wil je daarna nog steeds weten hoe het anders kan. Vanuit de belevingspsychologie is juist dít zo belangrijk.  Dat je ervaart hoe het ook anders kan.

Werken met het onbewuste voor een betere hoofd-hart-buik verbinding

Ik werk veel vanuit de innerlijke beleving, met visualisaties, beweging van het lichaam (body & mindlanguage), moderne hypnotherapie, ademhaling, psychosynthese, jungiaanse analytische therapie, systeemopstellingen, mindfulness, dromen en tekeningen. In het algemeen kan je zeggen zoveel mogelijk gericht op dat wat onbewust is (dat is de ijsberg onder het wateroppervlakte) Dit gaat verder dan praten alleen, je ervaart zelf het hoe het anders kan. Want vaak kunnen we het vanuit ons hoofd niet oplossen, dan had je het hoogstwaarschijnlijk zelf al lang opgelost. Omdat ik zoveel therapie technieken vanuit de belevingspsychologie beheers die verder gaan dan cognitieve therapie, kan ik manieren kiezen die bij jou passen. Waarbij je zelf gaat ervaren dat je verandert.

Geen leertherapie voor cognitieve psycholoog

Verrassend genoeg is het voor de studie van cognitieve psychologen niet verplicht om zelf in leertherapie te gaan. In mijn studie waren deze sessies verplicht. Een therapeut die niet aan zichzelf gewerkt heeft in de diepte, benadert klanten anders. Wie leert er nu voetballen van een trainer die zelf nog nooit een bal geschopt heeft?

We zijn meer dan wandelende hoofden met gedachten. Met onze verhalen zetten we onszelf vaak vast. Ik ga liever verder dan alleen praten. Daarom is mijn therapie-voorkeur om méér dan cognitieve gedragstherapie te bieden en heb ik gekozen voor Jungiaanse analytische therapie. Dit is belevingspsychologie, gebaseerd op het werk van Jung. Zo kunnen hoofd en hart weer verbonden raken met elkaar.

Met welke problemen kan je voor therapie bij mij terecht?

Twijfel je of ik wat voor jouw probleem of klacht kan betekenen? Ga dan naar deze lijst met voorbeelden van klachten en problemen

Relatietherapie
Je relatie is vastgelopen. Je voelt je eenzaam als je met z’n tweeën bent en zou zo graag willen dat jullie elkaar weer écht vinden… Lees meer over relatietherapie

Angst
Merk jij dat je last hebt van angsten? Je piekert, je bent bang om te falen en je eigen perfectionisme zit je in de weg. En al die anderen lijken nergens last van te hebben… Lees meer over angst therapie

Burnout en stressmanagement
Je voelt je uitgeput en prikkelbaar. Misschien ben je te lang over je eigen grenzen heen gegaan of ervaar je juist te weinig druk in je leven, maar je zou je zo graag weer energiek voelen. Mijn benadering is echt anders. Je hebt meer invloed dan je denkt. Lees meer over mijn unieke burnout therapie

Of zomaar

Het leven overkomt je meer dan dat je er zelf grip op hebt. De ene dag loopt over in de andere. Je kunt er niet precies de vinger op leggen, maar je hebt het gevoel dat je er meer uit kan halen. Gun jezelf de volgende stap en word, onder begeleiding van een professional, wie je werkelijk bent. Zodat je de dingen gaat doen die ten diepste bij jou passen. Ontdek jouw eigen creativiteit op een vernieuwende wijze en niet met de ouderwetse cognitieve gedragstherapie.

Benieuwd naar echte verandering ervaren? Neem direct contact op met Carla Leutscher.

De grot die je afschrikt te bezoeken, herbergt de schat die je zoekt. ” ―Joseph Campbell”

Klant vertelt over meer dan cognitieve gedragstherapie

Tania” “Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.

Margreet “Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen r) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”

Roel Fiolet, KLM “It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It’s sure you get more than you’ve paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”

Harry “Ik heb Carla als zeer betrokken en scherp ervaren. Zij leest mensen goed en weet door de juiste vragen te stellen zaken in beweging te krijgen. Daardoor ben ik bewuster na gaan denken en ook anders gaan handelen. Bewuster in de positieve zin; het leven is mooi maar dat moet je wel zien. En zij maakt het vanzelfsprekend dat je daarvoor wat moet doen en dat is een uitstekende aansporing om te veranderen. Haar betrokkenheid is groot en dat geeft veel vertrouwen. Daardoor ontstaat ruimte om te veranderen dingen anders te gaan zien. Carla heeft oprecht interesse in de mens tegenover haar en dat schept de band die nodig is om tot het niveau te komen waar gesprekken tot inzicht en verandering leiden.Ik heb heel veel gehad aan onze gesprekken en kijk er met plezier op terug en dat is voor het grootste deel jouw verdienste. Dankjewel!”