Angst therapie

“Ik ben blij dat ik mijn keuze op Carla heb laten vallen. Ik voel me blijvend veel beter.”
Tania

Van angst en paniek naar zelfvertrouwen bij psycholoog 4-inspiration

Angst kan je leven beheersen

Angst kennen we allemaal. Het heeft invloed op hoe we ons gedragen en op de keuzes die we maken. Angst is ook gezond, want het is soms een goede raadgever. Maar heeft de angst je te pakken, word je erdoor belemmerd in je dagelijks leven? Heb je last van faalangst of zelfs af en toe paniekaanvallen? Of zit perfectionisme je dwars? Dan wil je daar waarschijnlijk het liefst vandaag nog vanaf.

Op dit moment heeft angst de hele wereld in de greep. We zijn bang om corona te krijgen, de controle lijkt zoek. Hadden we die controle eigenlijk wel? In deze blog geef ik tips om met angst om te gaan. In een andere blog ga ik in op de kracht van het niet weten.

Angst therapie en je lichaam raakt gewend aan angst

Als je je vaak angstig voelt, raakt je lichaam daaraan gewend. Je lichaam zet zich dan automatisch schrap, ook al wordt het niet aangevallen. Een gedachteflits van jezelf of een opmerking van een ander kunnen je angst al in werking zetten. En als je zo’n angstaanval hebt, weet je vaak niet meer hoe die is veroorzaakt. Je bent bang het weer mee te maken en raakt in een vicieuze cirkel. Met angst therapie kan ik je helpen daar weer uit te komen.

angst psycholoog

In angst therapie ontdekken dat je moedig bent?

Als therapeut heb ik met veel mensen samen gewerkt om anders om te gaan met hun angsten en perfectionisme. Het kan je zó belemmeren te doen wat je eigenlijk verlangt. Mensen die angst kennen zijn tegelijk ook moedig. Ze verzamelen moed en lef om de dingen te doen die spannend zijn. Anderen doen het gewoon.

Angst is het product van denken

Klinkt vreemd heh? Angst vindt plaats door denken. Je bent ervan overtuigd geraakt dat iets eng is en daar ben je dan bang voor. Dit kan door vroegere ervaringen zijn of omdat ouders het zeggen of je hoort het iedereen toch zeggen?  Je lijf kan daar op dezelfde manier op reageren als op een reëel gevaar. Alleen dan langdurig, zolang je eraan denkt of er van overtuigd bent. En dat is jammer en het hoeft niet.  Je kunt je gaan realiseren dat het je geloof in je eigen gedachten is die deze stress en angst veroorzaakt.

Hoe kom ik van angst af?

Vaak zijn we bang voor wat er al gebeurd is. We zijn de aanleiding mogelijk vergeten, maar met angst therapie bij jouw psycholoog kan je achterhalen welke oude emotie je in het hier en nu bang maakt.
Ik heb veel mensen geholpen met angst therapie zodat zij zich weer vrij voelen. Ze vinden ontspanning en gaan soms ook andere  voedingkeuzes maken. Alvast wat tips lezen? Wil jij ook weer vrij zijn van ongezonde angsten en grip krijgen op je keuzes? Blijf niet hangen en spiegel met een psycholoog om je angst te verkleinen.

Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen bij angst? Bel voor een afspraak of neem contact op met Psycholoog 4-inspiration Carla Leutscher

Contact
Contact
“Als angst op de deur klopt, doet vertrouwen open.”―Lao Tse

Klant vertelt over angst therapie

“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
Tania
“Wat mij erg geholpen heeft prive en ook in werk is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
Margreet
“It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It’s sure you get more than you’ve paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”
Roel Fiolet, KLM
“Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt.”
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”
Nynke, Coach