Hypnotherapie Amstelveen

Wat is zo goed aan hypnotherapie? Je vindt én ervaart zelf de oplossing in een hypnose, waardoor je het minder makkelijk vergeet. Onder druk herinner je het dus beter. Dat ’telefoonnummer’ vergeet je makkelijker. Fietsen niet, als je het eenmaal geleerd hebt.

"Ik voel me blijvend veel beter. Dit gaat veel verder dan gesprekken."        Henk

Verbeeldingskracht brengt succes

Epke Zonderland zegt zelf dat hij zonder het gebruik van visualisaties nooit Olympisch goud in Londen gewonnen. Hij traint niet alleen hard, maar hij gebruikt zijn verbeeldingskracht om te ervaren wat er allemaal kan gebeuren bij 3 salto’s. Het helpt hem zijn oefeningen te visualiseren. Hij stelt het zich voor hoe hij hierin slagen kan en hij oefent zijn lichaam hoe de ervaring van slagen is. Hij beleeft elke beweging. Hij maakt daarmee het onmogelijke mogelijk. In nieuws en media legt hij uit hoe hij visualisaties aan zijn trainingen toegevoegd heeft. Dit natuurlijke vermogen hebben we allemaal. En vaak hebben we dit ongemerkt toegepast.

Ervaar zelf de kracht van verbeeldingskracht en wat je met visualiseren kan beleven. Dat je op een eenvoudige manier veranderen kan. Zonder te praten, maar veel meer door te “doen” en de verandering te “ervaren”. Je hebt ooit fietsen geleerd en mogelijk doe je het jaren lang niet. Maar als je weer gaat fietsen zal het mogelijk eerst wat wiebelig gaan, maar na verloop van tijd fiets je weer lekker. Dat maakt dat visualisaties en hypnotherapie duurzame verandering mogelijk maakt. Wat je beleeft vergeet je niet zo makkelijk. Een lang telefoonnummer en allerlei kennis onthouden is veel moeilijker.

Hypnotherapie en het gebruik van visualisaties

Als ik je nu eens vertel dat jouw ‘bewuste’ slechts 5% van je totale hersencapaciteit is, en jouw ‘onbewuste’ de andere 95%, dan kun je begrijpen dat jij met al jouw wilskracht het nooit zal winnen van al die mogelijke onbewuste en vaak automatische processen die daar tegenover staan. Wilskracht alleen is niet genoeg. Je wilt bijvoorbeeld niet boos worden, maar het gebeurt toch.

Hypnose Amstelveen en hypnotherapie Amstelveen

Door hypnose krijg je opnieuw toegang krijgt tot onbegrensde mogelijkheden van jouw geest.  Je leert gebruik te maken van je eigen creativiteit, die normaal gesproken bij moeilijkheden geblokkeerd kan raken. Je ontdekt eigen antwoorden die ergens in jou zijn, waar je nu nog niet bij kan.

Samen ontdekken we gewenste veranderingen die voor jou werken. Hierdoor leer je zonder grote inspanning datgene veranderen wat je in de weg staat om je doelen te bereiken.

Je zal misschien versteld staan van jezelf hoe gemakkelijk je in een hypnose verandering zal ervaren. Het is een natuurlijk en normaal proces, die je eigenlijk al duizenden keren eerder in je leven ervaren hebt. Het verschil is dat we het nu samen doen. Je hebt namelijk wel eerder je ergens een beeld bij gevormd.

Transformatie: het is écht veranderd

Wil jij een gewoonte veranderen of je gemoedstoestand? Wil je anders reageren in moeilijke omstandigheden, dan is hypnose een uitstekende methode voor verandering en genezing.
In Nederland is er nu net als in Amerika wetenschappelijk bewijs dat hypnose effectief toegepast kan worden. Hypnotherapie wordt in meer dan 70 ziekenhuizen toegepast.

Na hypnose is het écht veranderd in jou.

Is het niet eng hypnose?

Mogelijk heb je een beeld voor ogen van een TV hypnotiseur die mensen allerlei dingen laat doen. Maar zo gaat dit helemaal niet bij mij. Je doet niets tegen je wil in.

Tijdens hypnose :
– Heb je een verhoogde aandacht en focus
– Je hoort alles, elk woord en geluid rondom jou.
– Je kan nog steeds nadenken en dagdromen.
– Je weet steeds waar je bent en wat er gebeurt.
– Wanneer je in hypnose bent, kan je nog steeds spreken. Je kan nog steeds antwoorden als er een vraag wordt gesteld.

– Voor de meeste mensen geeft hypnotherapie ontspanning en aangename ervaringen.

Heel alert en bewust

Door hypnotherapie wordt je meer alert en bewust over alles in en rondom jou. Je ‘beschermende’ ik blijft steeds op de achtergrond aanwezig om de regie terug te nemen als dat nodig zou zijn.

Hierdoor weet je gewoon dat je veilig bent. Na een sessie hypnotherapie Amstelveen herinner je je nog steeds wat er gebeurde. Je lichaam vergeet het niet. Alle belangrijke inzichten en ervaringen neem je mee, zodat je deze kan toepassen in je dagelijkse leven.

Bewuste en onbewuste beter op elkaar afstemmen

Hypnose is een prachtige methode om problemen aan te pakken waar we bewust aan willen werken, maar waar onze bewuste wil tekort schiet om het gestelde doel te bereiken. Door het bewuste en het onbewuste beter op elkaar af te stemmen, kunnen we het gestelde doel bereiken.

Bij hypnotherapie Amstelveen leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Daardoor kom je dichter bij onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten in jezelf en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens beter worden aangesproken. Je gaat beter met je emoties om en je merkt dat je meer kan dan daarna. Je benut je eigen creativiteit meer

Een interessant artikel over de verrassende genezende werking van gedachtenkracht, over placebo en het zusje nocebo kan je lezen in dit artikel van National Geographic.

Benieuwd naar hypnotherapie om eigen oplossingen te ervaren? Neem direct contact op met Carla Leutscher.

Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, ontwaakt. ― Carl Gustav Jung

Klant vertelt over hypnotherapie Amstelveen en Alphen aan den Rijn

Tania” “Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”

Margreet  “Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”

Roel Fiolet, KLM “It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It’s sure you get more than you’ve paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”

Erik, interim manager “Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt.”

Nynke, Coach  “Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”