Stress behandeling

Stress behandeling door lifecoach en analytisch therapeut

Unieke duurzame stress behandeling bij een echte stress specialist brengt je ontspanning en rust.

Stress” op zichzelf is neutraal

Wij worden constant blootgesteld aan verscheidene vormen van “stress” in ons leven. Een zekere mate van stress is ook nodig om zinvol te kunnen bestaan. Het voorziet ons van uitdagingen en stimuleert ons te streven naar vooruitgang en groei. Zonder fysieke en geestelijke uitdagingen zou het leven een saaie bedoening zijn. Maar als je teveel stress hebt, ervaar je dit niet meer zo als positief. De medische gevolgen van stress kunnen groot zijn.

Positieve kijk op stress

Stress kan echt positief zijn, het maakt ons alert en scherp. Het is bekend dat een positieve kijk op stress op stress je leven verlengt. Als je anderen om hulp vraagt, erover praat en verbinding zoekt, verbetert dit je wijze met stress omgaan.

Stress behandeling bij stress specialist

Overbelasting door stress

Stress wordt een negatieve, afbrekende factor in ons leven als de belasting te hoog wordt. Onze emotionele, mentale en fysieke gesteldheid spelen hierbij een rol. Stress wordt niet meer door het lichaam “afgevoerd”, maar als spanningsvelden in het lichaam vastgezet. Dit kan zelfs zo langdurig zijn dat je eraan gewend raakt en het als normaal gaat ervaren. Je lichaam gaat zich aanpassen om de pijn zo gemakkelijk mogelijk te kunnen verdragen. Pas als je echt ontspanning gaat ervaren, merk je pas wat je lange tijd gemist hebt. Lees meer over burnout symptomen herkennen in deze blog.

Praten kent zijn grenzen, verandering ervaren levert nieuwe inzichten

Praten over een blokkade kent zijn grenzen. Met humor kunnen we stress benaderen, kijk deze blog. Maar soms ervaar je dat je toch niet verder komt. De diepste pijn is zover weggedrukt dat we met praten alleen niet in deze delen geraken. Of we zijn het zo gewoon dat we ons niet eens meer van stress bewust zijn. Het voelt leeg van binnen. Veel mensen ervaren in deze tijd een existentiele leegte. Waar werk ik eigenlijk voor, wat is de betekenis?

Stress is gebrek aan beweging

Als je stress ervaart lijdt je aan mentale bewegingsvrijheid. En hoe kan je dan weer beweging in jezelf ontwikkelen als je dit niet echt bewust bent? Er zo aan gewend bent geraakt? Dit is een innerlijke beweging om dit te veranderen, waardoor je je anders gaat bewegen in de buitenwereld.

Het inzetten van nieuwe technieken om in deze diepere lagen terecht te komen is dan belangrijk.

En juist voor dit soort technieken die bij diepere lagen in je onbewuste horen, kan je bij mij terecht. Daarbij sluit ik nauw  aan bij wat bij jou past. We kunnen o.a. kiezen uit mindfulness, ademhalingstechnieken, visualisaties, verbeeldingstechnieken zoals actieve imaginatie en hypnose, jungiaanse analytische therapie (Carl Gustav Jung) en familie opstellingen. Al deze verschillende technieken maken mij tot een specialist om stress te doorbreken.

We zijn een human-being en de focus ligt te vaak op human-doing of human-thinking. Daarom geloof ik in de HBM werkwijze met haar belevingspsychologie. Ik laat je jouw eigen oplossingen zelf ervaren met deze technieken waardoor jij nieuwe inzichten en zelfkennis krijgt. Wat je zelf ervaart, raak je niet meer kwijt.

Ademhaling is belangrijk

Stress onderdrukt onze gevoelens en emoties is goed ademhalen belangrijk. Bij stress houden we onbewust onze adem in. Goed doorademen is belangrijk, om gevoelens weer te laten stromen. Door zelf te gaan bewegen, adem je als vanzelf beter. Goed leren ademhalen is dus belangrijk voor een goede stress behandeling.

Je energiegevers goed leren kennen

Alleen meer rust nemen werkt niet als je langdurig stress ervaart. Meer slaap, meer regelmaat en een andere agenda is een basis. Het vraagt ook om een wezenlijke verandering om stress te behandelen. Want vreemd genoeg kan juist waar je goed in bent, energieverlies geven. Een energiegever blijkt bij nader inzien niet te passen bij een innerlijke drijfveer. Je hebt iets aangeleerd en je past het onbewust toe. Vasthoudend bijvoorbeeld, maar je hebt niet in de gaten dat de situatie dit niet vraagt. Het aangeleerde pas je automatisch toe in de hoop dat je een beloning krijgt. Helaas ervaart een ander het als koppigheid, verbetenheid etc. Dit geeft stress en energieverlies. Gebruik deze situatie om je te ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen. Zodat jij je échte energiegevers goed kent. Het is dé kans een nieuwe onbekende weg te ontdekken met de Reflact® Talent Inspiratiemeting. Zo ontstaat meer flow.

Betekenis ervaren en je zinvol voelen

Goed weten wie jij bent en zinvol bezig zijn is belangrijk. Mijn werkwijze ondersteunt deze vraag: worden wie jij bent en je eigen unieke betekenis ontdekken.
Bij mijn stress behandeling word je je opnieuw bewust van wat jouw leven waardevol maakt, van wat je het liefste doet en wat je met je leven wilt doen. Je leven wordt weer zinvol. Je gaat meer genieten en ontspannen zijn.

Verlangen naar rust en waardevol voelen?

Verlang jij naar flow en je energierijk voelen? De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt mijn begeleiding als stress specialist  in Amstelveen en Alphen succesvol. Voortaan organiseer jij je eigen stress én energie beter.

Wil je meer lezen over hoe ik stress anders begeleid dan anderen? Lees dan hier over mijn duurzame aanpak voortaan geen stress meer. Wacht niet te lang als je al langer met stress klachten rondloopt. Neem gerust contact op.

Benieuwd naar deze unieke stress behandeling? Neem direct contact op met stress specialist Carla Leutscher.

Nieuws

Dit jaar heeft Carla zich een nieuwe stress behandeling eigen gemaakt. Zij kan nu ook IoPT toepassen, een uitstekende methode om overleving en stress helder te maken.

“Je kan niets veranderen, zolang je het veroordeelt” Carla Leutscher

Klant vertelt over stress behandeling in Amstelveen, Ouderkerk en Ouderkerk

"Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften."

Nynke, coach
"Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is dat ik nu bewust beter keuzes maak: wat geeft mij energie? Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan."

Margreet, Staf Functionaris Communicatie
"Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen."

Tania, 36 jaar, Make-up artist
"Na een burnout ben ik bij Carla terecht gekomen voor o.a. mindfulness en een stress behandeling. In de tijd dat ik bij haar ben geweest heb ik geleerd de rust te bewaren op moeilijke momenten, niet de nadruk te leggen op de negatieve dingen in het leven en élke vooruitgang te vieren als een feestje. De sessies hebben mij geholpen om verder te komen en restklachten te accepteren zonder ze als eindpunt te zien. Ik heb Carla ervaren als een betrokken begeleider die haarfijn de vinger op de zere plek weet te leggen, ook als jezelf nog niet weet waar die plek zit."

Evelien, 58 jaar
Erik, interim manager, "Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt."

Erik, interim manager

Mijn praktijk is in Amstelveen waardoor ik ook werk voor de regio Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude en Aalsmeer