Depressie

Van depressie naar open en levendig

“Ik ben blij dat ik mijn keuze op Carla heb laten vallen. Ik voel me blijvend veel beter.”
Tania

Alles is donker

Je voelt je al een tijdje somber en alles kost je moeite. Je vindt jezelf niets waard en hebt nergens zin in. Zelfs dingen die je eerst nog leuk vond, interesseren je nu niet meer. Het kan zijn dat je je terugtrekt, steeds stiller wordt en slecht gaat slapen. Je wordt te vroeg wakker of hebt juist moeite met inslapen. Je bent moe en lusteloos. Of je blijft heel actief maar onderhuids voel je je niet prettig. Je piekert en denkt af en toe aan de dood.

Laat ook maar

Misschien heb je al het een en ander geprobeerd om je weer ‘vrolijker te voelen.’ Als dat niet lukt, krijg je een gevoel van ‘laat ook maar’ of ‘laat mij maar’. Dit zorgt helaas voor een negatieve spiraal waarin je je gaat afzonderen en minder onderneemt. Mensen die dicht bij je staan, laat je niet toe door je depressie. Je loopt rond met je eigen negatieve gedachten en voelt je nog eenzamer.
Hoe kan ik nu last hebben van depressie. Normaal ben ik heel positief.

Het is vast mijn eigen schuld …

Nee. Gevoelens van depressiviteit kunnen werkelijk overal vandaan komen. Het kan zijn dat je iets naars is overkomen, dat je relatie verbroken is, je een dierbare hebt verloren of dat je ontslagen bent. Ook de geboorte van een kind of een verhuizing kunnen tot depressieve klachten leiden. Maar het kan evengoed zijn dat je opgewekt van aard bent, ‘geen reden tot klagen hebt’ en dat het je toch overkomt. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan depressie te doen.
depressie

Kom erover praten

Een depressie is in het begin moeilijk te herkennen. Iedereen is toch wel eens een beetje down? En je wilt geen aansteller zijn. Je laat het liever niet merken. En voor je het weet glijd je een soort niemandsland in. Blijf niet proberen er zelf uit te komen. Het is niet zwak om hulp te vragen. Mogelijk vind je in mijn blogs wat inspiratie of
op mijn google pagina..

De duidelijkheid die Carla Leutscher, Psycholoog4-inspiration Alphen en Amstelveen je kan geven helpt je vooruit. Mocht je een depressie hebben, stap uit de schaaamte. Het is belangrijk zo snel mogelijk contact op te nemen voor depressie therapie. Het leven kan zoveel leuker zijn.

Ben jij benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen? Bel voor een afspraak of neem contact op met Psycholoog 4-inspiration Carla Leutscher,

Contact
Contact
Men wordt niet verlicht door zich allerlei beelden van het licht voor te stellen, maar door zich bewust te worden van de eigen innerlijke duisternis. ― Carl Gustav Jung

Klant vertelt

“Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen.”
Tania
“Wat mij erg geholpen heeft (ook afgelopen jaar) is bewust zijn van: ‘wat geeft mij energie?’ Dat was toen bij jou een eye-opener en helpt me erg om aandacht voor de balans te blijven houden. Want het blijft een valkuil dat ik zo graag zo veel wil doen en van alles wel wat kan.”
Margreet
“It’s a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It’s sure you get more than you’ve paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others.”
Roel Fiolet, KLM
“Carla is een professionele coach, die vanuit haar eigen leiderschap inzichten, talenten en inspiratiebronnen bij haar cliënten iets tot nieuw leven brengt. Met haar methoden en technieken legt zij vakkundig de verbinding met de leiderschapsontontwikkeling van de mensen waarmee ze werkt.”
“Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften.”
Nynke, Coach