Traumatherapie om weer te genieten

Traumatherapie voor traumabehandeling in Amstelveen

Ontdek hoe traumatherapie in Amstelveen je kan helpen bij het verwerken van trauma’s. Leer om je emoties beter te doorvoelen en je hoofd en hart opnieuw te verbinden. Veel mensen overleven door overmatig te piekeren of vluchtgedrag te vertonen, zoals pleasen, controle willen houden of vechten. Bij mij komen mensen vaak om weer contact te maken met hun gevoel, en daar heb ik me specifiek in gespecialiseerd. Ik gebruik dit vermogen om je te ondersteunen tijdens de traumabehandeling.

Wat is trauma?

Een trauma is een levensbedreigende gebeurtenis of gewelddadige ervaring die nog niet verwerkt is. Trauma kan plotseling met een schok ontstaan, maar ook door langdurige stress. Het Griekse woord trauma betekent wond. Zelf dacht ik altijd dat een trauma iets groots is, maar dat hoeft helemaal niet. Zowel bij grote als kleine trauma’s zetten we emoties en spanningen vast in ons lichaam. Ook is het normaal dat wij trauma’s ervaren. Het hoort bij leven.

Traumasymptomen

Traumatherapie is aan te raden bij de volgende trauma symptomen:

  • angst, paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen,
  • overmatige controle, alertheid en onrust
  • weinig meer voelen, een deel van jezelf verliezen en het ontlopen van te veel prikkels
  • slapeloosheid en concentratieverlies
  • depressie, uitputting, gevoel van hulpeloosheid of onmacht
  • dissociatie: gevoel dat (een deel van) je lichaam niet van jou is
  • ontkenning: het trauma is niet gebeurd of niet belangrijk
traumatherapie Amstelveen traumabehandeling

Gevolg van trauma is dat je minder gaat voelen. Er is minder energie beschikbaar. Het wegdrukken van pijn en of verdriet kost energie.

Traumaverwerking – trauma verwerken

Traumaverwerking richt zich op spanning en pijn verwerken en op bewustwording. Je kan niet eenzijdig gevoelens wegstoppen. Dit gaat ten koste van genieten. Denk maar aan een clown die alleen echt grappig is als deze ook verdrietig kan zijn.

We richten ons op 80-20% als balans. 80% in je lichaam en 20% in je hoofd. Op deze wijze ga je beter voelen en daardoor het trauma verwerken.

Duurzame traumabehandeling: voortaan anders

Mijn wijze van therapie richt zich op bewustwording. Dat je krachtig wordt, veerkracht ervaart en voortaan meer bij je gevoelens kan blijven. Door het doorvoelen, gaat het voorbij. Je verwerkt gestolde gevoelens van het trauma. Je energie gaat weer stromen. Vanuit deze nieuwe balans ervaar je meer ontspanning en (veer)kracht.

Ik ben gericht op hoe nu anders. Duurzaam, voortaan is het veranderd in jou. Je hebt de verandering zelf ervaren, waardoor je het niet meer vergeet. Ik gebruik hierbij technieken uit de belevingspsychologie gericht op het onbewuste.

Recent heb ik speciaal voor trauma IoPT opstellingen leren geven. Deze opstellingen maken onze overlevingsmechanismen helder.

Mijn doel is steeds is op lichte wijze diepgaande oplossingen ontdekken. Een trauma heeft meer liefde nodig, niet minder.

psycholoog Amstelveen Alphen

Echte verandering van binnenuit

Een enkele keer ontvang ik mensen die eerst EMDR hebben ervaren en ze zijn daarna soms helaas nog niet van het trauma af. Pijn kan een goede motivatie vormen om het voortaan anders te doen. Bij EMDR ontstaat er geen bewustwording. EMDR werkt meer symptoomgericht, het is zo maar anders. Je hebt er geen bewuste sturing op.

Als je duurzaam verandert, zal je niet alleen je bewust worden hoe anders. Ook je ademhaling zal veranderen. Je zal minder de neiging hebben spanningen vast te zetten in je lichaam. En als het tóch gebeurt, kan je na mijn traumabehandeling bewust een andere wijze kiezen. Je gaat meer kracht en zelfvertrouwen ervaren. Daarom pleit ik voor bewustwording. Voortaan ga je anders met spanning om. Je hebt je trauma écht verwerkt.

Psychotherapeute Edith Eva Eger ziet dat traumatherapie ook goed is voor het collectieve trauma van ons.

Traumatherapie om weer te voelen

Alles dat nu op slot zit, weer doorvoelen zodat het voorbij gaat. Zodra je weer gaat voelen, kan je ook genieten. Want gevoelens kan je niet eenzijdig wegdrukken. Als je boosheid ontkent gaat er ook kracht verloren. Wacht niet langer, je bent van harte welkom voor traumabehandeling in Amstelveen en Alphen.

Benieuwd naar deze unieke traumatherapie? Neem direct contact op met Carla Leutscher.

“Een probleem heeft meer liefde nodig, net minder. Ervan af willen en er tegen vechten werkt niet” -Carla Leutscher

Klant vertelt over traumabehandeling om trauma te verwerken