Angst therapie

Van angst en paniek naar zelfvertrouwen bij psycholoog 4-inspiration


Angst is normaal en het kan een goede raadgever zijn. Angst heeft invloed hoe we keuzes maken. Maar als de angst je te pakken heeft, word je erdoor belemmerd in je dagelijks leven. Ben je bang voor alles wat vreemd is? Last van faalangst of zelfs af en toe paniekaanvallen? Of zit perfectionisme of onzekerheid je dwars? Dan wil je daar waarschijnlijk het liefst vandaag nog vanaf.

Angst en paniek kan je leven beheersen

Op dit moment heeft angst regelmatig de hele wereld in de greep. We zijn collectief voor van alles en nog wat bang (klimaat, oorlog), de controle lijkt zoek. Hadden we die controle eigenlijk wel? Angst is besmettelijk. We steken elkaar aan met verhalen over gevaar.

"Ik ben blij dat ik mijn keuze op Carla heb laten vallen. Ik voel me blijvend veel beter." Tania

Angst therapie en je lichaam raakt gewend aan angst

Als je je vaak angstig voelt, raakt je lichaam daaraan gewend. Je lichaam zet zich dan automatisch schrap, ook al wordt het niet aangevallen. Een gedachteflits van jezelf of een opmerking van een ander kunnen je angst al in werking zetten. En als je zo’n angstaanval hebt, weet je vaak niet meer hoe die is veroorzaakt. Je bent bang paniek weer mee te maken en raakt in een vicieuze cirkel. Met angst therapie kan ik je helpen daar weer uit te komen.

angst psycholoog

In angst therapie ontdekken dat je moedig bent?

Als therapeut heb ik met veel mensen samen gewerkt om anders om te gaan met hun angsten en perfectionisme. Het kan je zó belemmeren te doen wat je eigenlijk verlangt. Mensen die angst kennen zijn eigenlijk tegelijk ook moedig. Ze verzamelen lef om de dingen te doen die spannend zijn. Anderen doen het gewoon. Jij bent veel meer geoefend in moed hebben.

Klinkt vreemd heh? Angst vindt plaats door denken. Je bent ervan overtuigd geraakt dat iets eng is en daar ben je dan bang voor. Op een gegeven moment weet je niet meer waarvoor paniek en angst toeslaat. Soms kan het door vroegere ervaringen zijn.  Je lijf kan op dezelfde angstige manier op reageren als op een reëel gevaar. Alleen dan langdurig, zolang je eraan denkt of ervan overtuigd bent. En dat is jammer en het hoeft niet.  

Hoe kom ik van angst af?

Vaak zijn we de aanleiding vergeten, we zijn gewoon bang. We krijgen een laag of negatief zelfbeeld. Met angst therapie bij jouw psycholoog kan je achterhalen welke oude emotie je in het hier en nu bang maakt. Mogelijk speelt een trauma een rol.
Ik heb veel mensen geholpen met angst therapie zodat zij zich weer vrij voelen. Ze vinden ontspanning en gaan soms ook andere  voedingkeuzes maken. Alvast wat tips lezen?

Wil jij ook weer vrij zijn van ongezonde angsten en grip krijgen op je keuzes? Blijf niet hangen en spiegel met een psycholoog om je angst en paniek te verkleinen.

Benieuwd wat Carla Leutscher voor jou kan betekenen bij angst? Bel voor een afspraak of neem direct contact op met Carla Leutscher.

Als angst op de deur klopt, doet vertrouwen open.”―Lao Tse

Wat zegt de wetenschap over angst en zweet? Lees meer

In deze blog geef ik tips om met angst om te gaan. In een andere blog ga ik in op de kracht van het niet weten.

.

Klant vertelt over ervaring met angst therapie

"Dankjewel voor de inzichten! Ik heb jouw werkwijze als warm, verfrissend, actueel en to-the-point ervaren. Ik ben blij dat ik mijn keuze op jou heb laten vallen."

Tania, 36 jaar, Make-up artist
"Na dertig jaar te zijn vastgeroest in gewoontes en geen carriere mogelijkheid kunnen benutten, ben ik op het moment in een carriere boost gekomen onder begeleiding van Carla. Mijn interactie met mensen is 100 % verbeterd en nu kan ik mijn ervaring daadwerkelijk ook gebruiken om verder te groeien in mijn werk."

Francine, 54 jaar, Financieel Specialist
Graag wil ik je bedanken.
Waarvoor? Voor het in mij naar boven halen van kracht, blijheid en andere talenten. Ze zaten diep verstopt en proberen dat af en toe nog weleens, maar door jouw positieve benadering leef ik een stuk bewuster en kan ik zeggen dat ik mij goed voel.

Sarah, 50 jaar
"It's a great experience how quick people are capable to look to themselves who they really are and what latent capabilities they have. It's sure you get more than you've paid for. I recommend therefor Carla very strongly to others."

Roel Fiolet, KLM
"Carla combineert creativiteit, speelsheid en talent op een boeiende manier. Daardoor wordt de diepgang van haar werk heel toegankelijk en laagdrempelig. Ze weet je kern te raken en speelt heel soepel in op je vragen en behoeften."

Nynke, coach

Mijn praktijk is in Amstelveen waardoor ik ook werk voor de regio Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude en Aalsmeer.