Hoe vind je de juiste relatietherapeut?

Overweeg je in relatietherapie te gaan? Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede relatietherapeut? Bij elke vorm van therapie, ook relatietherapie is allereerst het hebben van een klik belangrijk. Zonder klik gaat er immers niets veranderen.

Criteria om een goede relatietherapeut te vinden:

1. klik

De meesten zeggen zich op hun gemak te voelen met mij als relatietherapeut. Mijn werkwijze is licht maar met diepgang. Relatietherapie en welke vorm van therapie ook kan alleen werken als er een klik is.

2. jaren ervaring

Ik heb ruim 10 jaar ervaring.

3. Opleiding en beroepsvereniging

Je kan hier meer vinden over mijn opleidingen. Als je anderen wil helpen, moet je volgens mij ook eerst aan je eigen ontwikkeling hebben gewerkt. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VIT en MyHBMCenter

4. Vergoeding

Mijn werkwijze is uniek en daarom werk ik één op één. De antwoorden voor verandering liggen in jezelf. Als je zelf verandert, verandert de communicatie tussen elkaar. Normaal gesproken wordt relatietherapie niet meer vergoed door de zorgverzekeraar, maar omdat je zelf aan je eigen verandering werkt, is vergoeding wel mogelijk.

Het enige wat ik wel samen doe met jullie, is een relatie APK. Dan leer je de mogelijkheden van de ander ook kennen om je relatie te verbeteren.

5. Verwondering

Het klinkt zo eenvoudig, openstaan voor verandering. Probeer je weer te laten verrassen door de ander. Probeer kritiek om te buigen naar vragen wat je nodig hebt.

Is relatietherapie zinvol bij een relatietherapeut?

Jazeker. Volgens de cijfers is ongeveer 75% succesvol bij relatietherapie. Belangrijk is dat je niet te lang wacht. Verder is motivatie en de wil om te veranderen belangrijk.

Sommige koppels geven aan nooit ruzie te hebben. Dit kan net zo schadelijk zijn voor je relatie als veel ruzies.

Wil je aan de slag met mijn relatietherapie? Mijn tip is in ieder geval, wacht niet te lang. Je wil je niet eenzaam voelen binnen je relatie.

Plaats een reactie