Solliciteren en het sollicitatiegesprek

Solliciteren: wat kies ik?

Het kan moeilijk zijn om een volgende stap te kiezen in je werk. Wat past nu werkelijk bij mij? Als je snel en efficiënt inzicht wil hebben in wat werkelijk bij jou past, dan is de talententest iets voor jou. Een uitstekende voorbereiding als je gaat solliciteren.

Je ontdekt verborgen talenten en krijgt richting mee. Je gaat doen wat ten diepste bij je past. Je kiest voortaan makkelijker en je gaat doen waar je energie van krijgt. En dus wordt het makkelijker succesvol en gelukkig te zijn.

Hoe verkoop ik mijzelf bij het solliciteren?

En dan is het zover, je mag bij het solliciteren op gesprek komen. De meesten vinden het lastig om hun talenten toe te lichten. Je voelt je soms onzeker door de afhankelijke positie waarin je bent. Jij mag ook inschatten of de organisatie wel bij jou past. Dit doet al iets met je houding. Je kiest onafhankelijk.

Solliciteren star-methode

Niet alles wat je goed kan is je talent! Soms kan je iets goed maar krijg je er geen energie van. In een talententest leer je je werkelijke talenten kennen.
Met de STAR methode kan je je talenten daarna eenvoudig concreet maken en toelichten. Aan de hand van de voorbeelden die je kan geven, is het eenvoudiger jezelf te verkopen. Je overtuigt gemakkelijk.


Voortaan zal jij gerichter solliciteren en betere keuzes maken.

Twijfelen?


Twijfel je of je leiding gaat geven? Of dat je voor jezelf gaat beginnen? Je krijgt antwoorden op deze vragen. Wat voor een soort leider ben je, of ben je juist meer een manager. Wat past echt bij jou?

Investeren in mijzelf?

Ja dit is slim. Mijn eigen talententest gebruik ik nog steeds. Ik vind veel dingen leuk en nu kan ik beter mijn talenten benutten. Ik ken mijn blinde vlekken en besteed uit waar een ander beter in is. Investeer ook in jezelf en kom deze talententest doen op een moment dat het jou past. Je zal merken dat ik in een uur meer kan doen dan als je een dag lang testen doet. Ik verras je graag!

Vaak betalen werkgevers deze talententest, maar zo niet … pak het dan zelf op. Je zal geen spijt hebben van je investering!

Benieuwd naar meer korte blog stukjes van Carla Leutscher

Plaats een reactie