Wel of geen psycholoog

Keuze maken: wel of niet naar een psycholoog

Twijfel je of je wel of geen psycholoog nodig hebt? Vaak twijfelen mensen of ze wel of niet naar een psycholoog of coach zullen gaan.

Eigenlijk hou ik niet zo van de term psychologie. Verrassend toch? Daarom ben ik het ook niet gaan studeren.  Pas veel later is het toch op mijn pad gekomen. Eerder vond ik het zwaar en ik koppelde het vlot aan “problemen” en “gedoe”. Tot ik de psychologie van Jung ontdekte. Deze gaat uit van alles wat mogelijk is, hoe het ook anders kan. Jungiaanse psychologie is gericht op ontwikkeling van binnenuit. Vanuit je hart leven. En het kijkt niet zoals de gewone psychologie naar problemen. Nee, in de Jungiaanse psychologie richten we ons natuurlijke mogelijkheden die jij in je hebt. Hoe kan jij je eigen unieke aanpak ontdekken, eentje die past bij jou? Het is een positieve aanpak, waarbij de focus niet op problemen ligt, maar op eigen natuurlijke oplossingen. Hoe anders dan de gewone psychologie die ik eerder tegen kwam!

Ik zou het zelf moeten kunnen

Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Ik zie anderen het ook doen. Het is helemaal niet erg als je het zelf niet kan en het daarom samen aanpakt met een professioneel. Je hoeft echt niet perfect te zijn. Het is juist lef als je je kwetsbaar durft op te stellen en durft te zeggen: ik vraag om hulp omdat ik dit moeilijk vind.

Dit wordt confronterend

Dit gaat confronterend zijn om naar mijzelf te kijken. Meestal valt dit mee, je wordt niet bang voor jezelf. Wel zal je nieuwe inzichten krijgen en verrast zijn hoeveel je kan.

Ik weet niet wat er uit deze begeleiding gaat komen

We richten ons vanaf het begin op verbetering van je problemen. Het meekomende zelfinzicht en bewustwording is de ene keer prettig en opluchtend en de andere keer wat pijnlijk. Zó ontstaat groei. Persoonlijke kracht en zelfvertrouwen neemt toe. Je ervaart een bewustzijnsupdate.

Dit gaat me te veel geld kosten

Natuurlijk is dit een investering. Je kijkt zelf of je dit waard bent. Wat is jouw eigen geluk waard? Het is een blijvende investering in jezelf.

Hoe goed is deze psycholoog of coach?

Een klik met je psycholoog is van groot belang voor het slagen van je begeleiding. Je wil alles vrij kunnen zeggen in alle veiligheid. In de Jungiaanse psychologie krijgen wij in de opleiding een lange leertherapie mee. Niet alle psychologie opleiding kennen leertherapie. Wonderlijk toch? Dit doen wij omdat we waarde hechten aan een goede relatie met een klant. We verbinden ons vanuit ons hart met jou. Je ervaart meer dan boekenkennis. En juist in dit warme contact kan jij jouw eigen natuurlijke oplossingen vinden. Kijk op het mijn LinkedIn profiel en lees de ervaringen van anderen.

Kiest iemand wél voor een psycholoog of coach?

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, verandert er niets. Je bent niet zomaar met deze vraag bezig. Neem jezelf en je geluk serieus en ga in gesprek met een professional.
Het leven is zoveel leuker als je genieten kan. Als je naar een pscyholoog of coach bent gegaan, wordt je zelfbewuster. Je ervaart meer regie in je eigen leven. Je doet veel meer wat werkelijk bij je past.

– meer inzicht in jezelf
– zelfbewust
– ontspannen en creatiever
– zelfvertrouwen is groter
– eigen antwoorden ontdekken
– je ontdekt verborgen talenten

Carla Leutscher wordt jaarlijks getoetst als Gcoach en is een zeer ervaren ACT® coach. Zij werkt samen met andere APK coaches. Bovendien is zij al 15 jaar lid van drie beroepsverenigingen. Carla is zowel analytisch coach als psycholoog.

Vaak zeggen mensen achteraf, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Sommigen blijven mij een paar keer per jaar zien, omdat ze er zoveel aan hebben. Ze realiseren zich: ik ben dit waard!
Als je twijfelt wel of geen psycholoog, dan is het een goed idee om eens langs te komen.

Wacht niet te lang? Neem direct contact op met Carla Leutscher om naar een psycholoog te gaan.

Plaats een reactie