Stress voorkomen doe je zo

Kan ik stress voorkomen? Jazeker

Door te vertragen in je leven, de tijd te nemen zal je stress niveau verlagen. Ook als je geneigd bent dingen tegelijk te doen, probeer dit wat te minderen. Het kan je overweldigen. Als je vertraagt zal je ademhaling als vanzelf verbeteren. Beter en dieper ademhalen is een sleutel om je stress te verlagen. Welke techniek kies je hierbij? Eigenlijk maakt dit niet zoveel uit, als je het regelmatig doet. Net als tandenpoetsen. Zelfs als je één keer per dag goed ademhaalt heb je al een verschil.
Kies een van deze eenvoudige technieken of de 4-7-8 ademhaling. 4 tellen inademen, 7 tellen vasthouden en rustig 8 tellen uitademen.

Kan ik stress voorkomen door het te voorspellen?

Je kan stress voorspellen met een talententest en ook leren welke verborgen talenten jij hebt om stress te voorkomen. Spannende situaties en mensen die jou stress opleveren worden helder in deze test. Je leert wat je gaat verliezen onder druk.
Deze talentenmeting meet niet zomaar wat je goed kan. Niet alles wat je goed, kan is je talent! Dat is “maar” aangeleerd.

Je ziet veel talententesten voorbij komen. ACT brengt je essentie in kaart met een verrassende diepgang. Het kan wel confronterend zijn, je was zo blij dat je deze aangeleerde kwaliteiten in huis hebt. “Ja inderdaad, ik loop er op leeg en ik ervaar stress door reacties van anderen.” Aangeleerde kwaliteiten maken ons minder flexibel. Soms vraagt het echt tijd om eraan te wennen dat de beloning niet meer komt. En hoe dan anders? En ik kan gerust vaststellen, het kan best lastig zijn om deze bewustwording te verinnerlijken. Maar wel mogelijk.
De kansen op een burnout zijn meetbaar en je kan dit goed voorspellen en dus stress voorkomen. Je ontdekt verborgen kwaliteiten hoe je het ook anders kan doen.

Wat is stress?

Stress is spanning of druk en niet per definitie ongezond. Teveel tress beïnvloedt de weerstand en is een belangrijke ziekteoorzaak. Lees deze blog vol tips als je darmproblemen ervaart. De druk op jezelf maakt dat je niet echt voelt wat er is, je herkent het niet. Hoewel elke emotie een betekenis heeft, zijn we geneigd hiervan te vluchten, omdat het zo pijnlijk kan zijn.
Het kan nog erger worden als je gewend raakt aan stress en dan moet je echt gaan oppassen. En eigenlijk zijn heel veel mensen ongemerkt gewend aan stress. We zijn wandelende hoofden geworden. Mensen die burnout gaan, werken maar door en door en ervaren de stress niet meer. Je hebt een muurtje om je heen gebouwd. Stress voorkomen is beter omdat je dan ook meer kan genieten en je ervaart meer. Je gaat meer in het hier en nu zijn. Je voelt wat er is.

Stress is eigenlijk niet wat er is

De kunst is werkelijk te gaan voelen wat er is. Hoe je dit doet, kan je lezen in een andere blog. Als je te veel last hebt van stress kan je meer vinden over mijn werkwijze bij burnout en stress. Eigenlijk moet je in de gaten krijgen waarom je dit overlevingsmechanisme jezelf hebt aangeleerd. Je onderdrukt je gevoel en mist daardoor zinvolle informatie. Je kan leren hier voortaan anders mee om te gaan.

Stress voorkomen is echt beter dan genezen! Leer om weer te genieten en eruit te halen wat erin zit! Informeer welke kickoff een talententest voor jou kan betekenen.

Lees ook van je burnout afkomen. Benieuwd naar meer korte blog stukjes? Meer inspiratie ook te vinden op FB.

Plaats een reactie