Burnout behandeling: omgaan met over-enthousiasme

Burnout behandeling is leren omgaan met over-enthousiasme

Mensen die gevoelig zijn voor burnout zijn vaak grenzeloos enthousiast. Zij werken vol bezieling en vuur, maar vergeten daarbij dat je ook even kan stoppen voor een pauze.
Eenmaal met een burnout is het enthousiasme verdwenen, zijn ze eerder mat en vlak. Vóórdat de stress zo sterk werd, waren ze betrokken en stonden ze altijd voor een ander klaar. Ze konden zich vaak zelfs wegcijferen. Alle ballen in de lucht houden zonder stop te zeggen.

Meer zelfreflectie en zelfvertrouwen

Door al het onderzoek over burnout weten we hier steeds meer over. Als je meer zelfreflectie krijgt, verlaag je de kans op burnout. Ook als je zelfvertrouwen groter is. Zodra mensen minder gevoelig worden voor afwijzing en minder waarde hechten aan wat een ander van hun vindt, wordt de kans op een burnout kleiner.

Daarom richten we onze burnout behandeling op zelfvertrouwen, grenzen aangeven en bewustzijn.

Denk jij dat je gevoelig bent voor een burnout en zou je dit wel eens willen meten? Dat kan met de Reflact talent analyse of energie analyse. Daarmee kan je verlies van energie, stress en de kans op een burnout voorspellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft de relatie tussen onbewuste aansturing en de kans op burnout onderzocht en significante resultaten ontdekt. En juist deze wordt zichtbaar gemaakt met deze unieke analyse.

Doen wat bij je past

Als je weet dat jij gevoelig bent voor een burnout, kan je een hoop ellende voorkomen. Het biedt direct nieuwe mogelijkheden die jij zelf in huis hebt om hier anders mee om te gaan.
Bovendien kan je een koe beter niet leren zwemmen. Dat wordt moeilijk! Voortaan benut jij je talenten en loop je niet meer leeg op aangeleerde kwaliteiten. Juist deze aangeleerde kwaliteiten geven geen energie. Daarom is het goed om te weten wat van nature bij jouw past. Je zal leren grenzen te stellen, meer zelfreflectie te hebben en je zelfvertrouwen vergroten. Je wordt minder gevoelig voor afwijzing.

Burnout wordt nog eens verergerd door perfectionisme en loyaliteit. Meestal zijn het harde werkers. Je kan het echt voorkomen!

Voor alle werkgevers die twijfelen of ze iemand aannemen die ooit een burnout hebben gehad? Weet dat zij grote toewijding en betrokkenheid hebben bij het werk. Na mijn burnout begeleiding is het een loyale werknemer die zijn grenzen kent en op de rem kan trappen.

Wacht niet te lang
burnout behandeling

Herken de symptomen van een burnout. Wacht niet te lang en neem contact op voor een burnout behandeling. Als je je erg moe voelt na een dag lang werken, ben je redelijk op tijd en kan je een lang herstel voorkomen. Ik ben een burnout specialist, ook als je het wilt voorkomen!

Meer blogs over stress en burnout.

Plaats een reactie