Jezelf zijn! Met meer zelfkennis durf je jezelf intiemer te laten zien: Doe een relatie APK

Jezelf zijn en echtheid

Jezelf zijn, echtheid tonen. Met gevoelens en emoties die daarbij horen. Daar gaan we steeds meer van houden. Puur en natuurlijk en tóch is dit niet hoe we zijn. We verbergen wat we moeilijk vinden. Wees toch jezelf!

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We tonen nog wel eens een pokergezicht, zó van dit doet me niks. Ondertussen ervaren en voelen we van alles, maar dát laten we liever niet zien. Dat hoort niet. Geen tranen, emoties en frustratie laten zien. Op je werk boos zijn, huilen? Het zijn toch vaak taboes. We zijn geen kind meer! Of we doen het af met ach, dit is een kleinigheid. We passen ons aan. En daarmee verdwijnt er een hoop onder het tapijt. We laten liever aan de buitenkant niets zien. En houden daarmee een masker op. We tonen “veilig” alleen het topje van de ijsberg.

En dán wordt er niet meer echt gepraat. Je ergert je en tegelijk zeg je er niets over. Je schrikt ervan, maar je zegt er helaas niets van. Zij is zo kritisch en hij is zo onbereikbaar. Je raakt van elkaar verwijderd. Als je eerlijk bent, erken je de problemen binnen je relatie. Kleine problemen bij elkaar wordt een crisis en je moet gaan vechten voor je relatie. Het waait niet zomaar over. Onderlinge echte communicatie gaat bergafwaarts als je jezelf niet laat zien. Herken je dit? Hoe kan jij je onderlinge communicatie verbeteren? Thuis of op je werk?

Een relatie APK brengt oplossingen. En hoe eerder, hoe beter. Want zolang we het goed met elkaar kunnen vinden, is er niets aan de hand. Zolang we verliefd zijn en het soepel gaat, is het makkelijk.

Liefdevol vechten voor je relatie

Een relatie onderhouden gaat niet vanzelf. Houden van is een werkwoord. Een relatie is niet één romantische roze wolk. Als je vecht voor je relatie, ontdek je wat jullie eigenlijk voor elkaar betekenen. Wie jullie voor elkaar zijn. Het is heftig als je als stel voor elkaar moet vechten. Het hoeft alleen echt niet negatief te zijn. Zie een deuk als een mogelijkheid om de relatie sterker te maken.

Belangrijk is om de keuze te maken voor verwondering. Ontdekken wie de ander is en dus ook wie jij zelf bent. Je ontmoet jezelf in de ander.

Authentiek zijn en hoe je je relaties daarmee kan verbeteren

Een beetje ‘vuur’ in de vorm van uitspreken wat je ervaart, voelt en merkt, kan je relatie verbeteren. Hoe je dat doet, is wel belangrijk. Want dat bepaalt in hoge mate of er meer verbinding kan ontstaan. En dat kan je leren. Als je meer jezelf gaat zijn, ontstaat er meer intimiteit tussen elkaar. Je leert elkaar beter kennen. Mogelijk ga je meer vragen stellen. En je  verwondert je weer en daarmee kom je uit de sleur. Er ontstaat meer houden van.

Authentiek zijn, helemaal jezelf zijn bij anderen geeft rust. Een manier om dit te doen is je af te vragen wat zegt je wijze zelf hierover? Je zal verrast zijn. Als je meer jezelf gaat zijn, verbetert je zelfvertrouwen.  Je relaties verbeteren. Thuis en ook op je werk. Als dit interessant is voor je, dán is de relatie APK iets voor jou. Jezelf beter leren kennen in opvallend korte tijd en tegelijk de mogelijkheid ontdekken, hoe jij je relaties daarmee verbetert!

Liever een crisis voorkomen?

Een crisis voorkomen is beter dan genezen. Je kan het ook echt voorkomen dat je moet gaan vechten voor je relatie. Ik geef inspiratie om je relaties te verdiepen. Met een relatie APK maak ik jullie onderstroom zichtbaar. Daar waar jij (jullie samen) als vanzelf onvrede ervaart en voelt. Ook als er eenmaal conflicten zijn, kan ik je verder ondersteunen.  In een relatie APK leer jij de kwaliteit van je relatie(s) te verhogen. Je leert jezelf beter kennen. Je herkent waar jij jezelf een beetje gaat verbergen. Ik kan je snel en efficiënt spiegelen waar jouw valkuilen liggen. Welke mensen en situaties voor jou moeilijk zijn. Tegelijk geef ik je richting mee, hoe je voortaan anders kan reageren. Want deze mogelijkheden zitten altijd in je.

Je trekt de juiste mensen aan

Je relatie op dit moment is precies wat bij jou past.  Je hebt precies de juiste partner uitgekozen. Als je alleen bent, is dat ook goed. Lees hier meer over in mijn blog maken relaties gelukkig of wordt het een slagveld?

Relatie APK

Hoe werkt een relatie APK? – lees er meer over bij de relatie meting. Je kan dit samen met je partner doen, maar ook met een collega of vriend/vriendin. En het is ook mogelijk deze alleen te doen. De eerste relatie heb je immers met jezelf. En hoe deze is, wordt gespiegeld in je relaties met anderen. Ik hou je deze spiegel voor. En met de relatie APK leer je veel over jezelf in verrassend korte tijd. Neem vandaag nog contact op met relatiecoach 4-inspiration voor relatietherapie. Geluk uitstellen is pas echt jammer.

APK coach

Tot slot, Carla Leutscher is niet alleen voor privé relaties maar ook voor relaties op je werk. Als APK Coach is zij ook actief voor teams. Jouw APKcoach dichtbij.

relatie APK vechten voor je relatie
Jezelf zijn is in. Zo binnen, zo buiten. Op nieuwe wijze je weer verbinden met je partner. Van hart tot hart.

Enkele tips om je relatie te redden. Lees meer blogs over relatiecoaching.

Plaats een reactie