Ontspanning: welke stress app raad ik je aan?

Stress app kiezen

Bij het maken van een keuze voor een stress app is het fijn om eerst even op de stem te letten. Dat je ervaart dat de stem prettig is. Ontspanning krijg je met name als je regelmatig het zelfde programma doet. Met iedere keer een andere en nieuwe beleving. Ook als het moeizaam gaat en morgen juist weer wat makkelijker. Komt er een berg gedachten vrij? Mooi! Je doet het goed. Je hebt iets beleefd. Je hebt gemerkt wat je vandaag ervaart en voelt. Dát is nu juist de bedoeling. Wees zo neutraal mogelijk en kijk hiernaar zonder oordeel. Er komen gedachten en je kiest ervoor je te concentreren op je ademhaling en/of op wat je ervaart. Iedere keer weer een keuze maken.

Een meditatie app gaat pas écht goed voor je werken als je regelmatig oefent. Met andere woorden wacht liever niet tot je (weer) een probleem ervaart. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Waar let je op bij het gebruik van een stress app?

– je verbetert (ongemerkt) je ademhaling – een belangrijke basis voor verandering en genezing
– je leert met aandacht te luisteren naar je lichaam. Je herkent lichaamssignalen: lichaamsscan
– een prettige stem die jou mag begeleiden naar rust
– kan je erbij in slaap vallen?
– wil je een verhalende fantasie (meditatie, actieve imaginatie) of juist leren te observeren zonder oordeel (mindfulness)?

Wat vind ik met name belangrijk als ik een keuze maakt voor een stress of een ontspannings app? Mijn advies is let op ademhalen en een goede bodyscan ervaren. In een goede lichaamsscan ga je meer lichaamssignalen ervaren, je leert te luisteren naar je lichaam. En mogelijk ontdek je de betekenis voor jouw welzijn en gezondheid. “Je lichaam vertelt je iets”.

Beste Vitaliteit App voor ontspanning, meditatie, diep slapen en mindfulness

Overweeg deze slaap apps of mindfulness apps
– Meditatie en ontspanning
– Calm
– Happify
– De Mindfullness App
Headspace: Guided Mediation (meeste gebruikers, 1 miljoen)

Welke ontspanning brengt Calm?

Android/iOs iPhone
Populaire Engelstalige mindfulness app voor ontspanning: verminderen van angst, beter slapen en geluk.
Calm biedt oefeningen aan voor focus, stress, angst- en paniek, relaties, omgang met je emoties, zorgen-voor-jezelf (self-care), innerlijke rust, inzicht,(zelf)veroordeling, dankbaarheid, zelfbeeld en persoonlijke groei.

Calm zit goed in elkaar. Mindfullness met een prettige vrouwelijke stem. Een goede bodyscan. 4 verschillende slaapprogramma’s. Er zijn 36 7-daagse programma’s, dus lekker veel keuze. Je kan kiezen voor 4, 5, 7, 10, 15 en 20 minuten. Je kan inderdaad herhalen (kracht van de herhaling) wat je gisteren gedaan hebt. Je hebt een overzicht met jouw eigen statistieken. Ademhaling en een lichaamsscan en alle oefeningen kan je kort 3-5 minuten doen. Ademhalingsoefeningen met aandacht voor en hoe je lichaam dit ervaart.
Er wordt verteld over beeldschermverslaving en het doorbreken van slechte gedragspatronen. Interessant, maar vrij rap Engels/Amerikaans. Je krijgt als grappig extraatje: Winnie-the-Pooh meditatie, kinderprogramma, muziek, natuurgeluiden en elke avond een nieuw verhaal voor het slapen gaan. Elisabeth Gilbert, auteur van Eat, Pray Love vertelt over creativiteit en angst in een Calm master class.

Offline gebruik mogelijk, maar beperkt.

Gratis proberen 7 dagen, daarna is beste optie jaarlijks rond de 35 euro.

Wat brengt Meditatie en Ontspanning app?

Nederlandstalige app die yoga-, meditatie- en ontspanningsoefeningen geeft. Je krijgt oefeningen om je nek en schouders los te maken en om de bekkenbodemspieren te trainen.
Deze oefeningen kan je los kopen of samen voor 15 euro. Engelstalig kan ook.
Meditatie en Ontspanning is gemaakt door Sandra van Diependaal

Sterke punten Headspace:Guided Meditation: 1 miljoen gebruikers

Android/iOs iPhone
Headspace biedt een uitstekende uitleg als je een beginner bent met meditaties. Met grappige animaties worden meditatie technieken uitgelegd. Waarom doe je het en hoe mediteer je, wat kom je zoal tegen aan obstakels? Het doel van mediteren komt duidelijk naar voren. Ideaal voor beginners en ook voor ervaren gebruikers prettig en leerzaam!
Je gedachten loslaten en ruimte ervaren terwijl je naar een echte Britse stem luistert. Je leert goed te observeren zonder oordeel. Je kan 10 oefeningen vrij proberen, daarna is de prijs rond de 50 euro voor een jaar. Je ziet niet alleen statistieken, je wordt ook grappig beloond. Met een buddy systeem kan je elkaar aanmoedigen en inspireren. Juist als het goed gaat, is het best moeilijk om het te blijven doen. En het werkt vooral, juist als je regelmatig ruimte én tijd maakt om dit te oefenen.Met een buddy wordt dit makkelijker.

Er zijn interessante thema’s: balans, (top)sport, student, headspace Pro, werk-prive, stress tips, focus, slapen, boosheid, prioriteiten, geduld etc etc. Ook korte 2-3 minuten mediataties. Kortom ik ben oprecht enthousiast over Headspace en raad het je sterk aan om deze mindfulness app uit te proberen.

Wat brengt de Mindfullness App?

Android/iOs
Een van de meest toegankelijke apps. Een behoorlijk aantal meditatie tracks met en zonder vertellers. Je betaalt per maand rond de £8 en je kan losse tracks kopen. 

Happify en positieve psychologie

Mindfulness app ontwikkeld vanuit de positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie. Je ontwikkelt veerkracht.

-Volgt nog –

Algemeen:
Succes bij het gebruiken van deze ontspanning apps! Na oefening zal je je eenvoudiger en met meer aandacht kunnen concentreren. Geen stress, angst of een burnout, maar ontspannen. Jij hebt een preventie-methode voor stress- en burnout ontdekt.

De mensen die stress positief benaderen leven langer. Wil je meer lezen over het onderzoek over stress positief benaderen, lees dan deze blog. Elk probleem is écht een cadeau in prikkeldraad. Er zit altijd groei in. Een probleem krijgt betekenis als jij jouw verborgen talenten kan ontdekken.

Wil jij een betere werk-prive balans? En wat meer leren over jezelf dan ontspannen met een stress app? Leer te luisteren naar je lichaam voor een goede hoofd-hart-buik verbinding. Wacht niet te lang met stressklachten of keuzeproblemen en kom direct. Ik ben gespecialiseerd in stress en burnout. Ook jij kan ontdekken hoe jij jouw eigen bijdrage kan geven aan geluk en rust!

ontspanning bij stress tips - mindfulness

Heb je iets aan deze hulp bij het maken van je keuze voor een stress app? Jouw favoriete app staat er niet bij? Laat je reactie achter, dan neem ik jouw favoriete app op in deze tekst.

Plaats een reactie